Infinity Clinic push-to-call

Лазерно лечение на косопад, алопеция и пърхот

Лазерно лечение на косопад, алопеция и пърхот

.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД, АЛОПЕЦИЯ И ПЪРХОТ, МЕЗОТЕРАПИЯ НА СКАЛПА (КОСАТА) В КИЛНИКА INFINITY

Гъстата и добре поддържана коса е важна част от образа на всяка модерна и успяла личност. Тези, които по природа имат „богата” коса са  късметлии, но тези които са имали по-малко късмет, чрез лазерната терапия в клиника INFINITY могат лесно да променят съдбата си. Всеки мечтае колкото може по-дълго време да е здрав и  да изглежда млад и привлекателен. От това зависи и самочувствието отразяващо се пряко на успешното в днешно време развитие на живота и кариерата на един индивид. Грижата за себе си вече не е „запазена марка“ само на нежния пол, но вече и на мъжете.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД

Науката е доказала, че най-големият  враг на здравословния начин на живот са съпътстващите ежедневието и работата стрес, неправилно хранене и неправилен режим. Комбинацията на стрес, лоша екология и болести водят до преждевременно стареене и  сериозни проблеми с косата. Загубата на коса тласка  емоционалното състояние на всеки човек в „негативна“ посока, което несъмнено влияе на личния му живот и на професионалната му реализация. Хората с този проблем се чувстват по-малко привлекателни, психически се „свиват в себе си“ и често се депресират.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД 1

Всеки, който е взел решение да се подложи на лазерно лечение на косата трябва да знае, че тази процедура е абсолютно безопасна и безболезнена. Процедурите се извършват един до два пъти седмично с продължителност на лечението между 3-4 месеца. Лазерната терапия на косата редуцира косопада, стимулира растежа, премахва пърхота и прави косата здрава, лъскава и гъста.

.

Лазерно лечение на алопеция

(косопад, оплешивяване)

Лазерите в медицината се ползват от края на 60-те години на миналия век. Те осигуряват винаги абсолютна прецизност на лечението и резултата. Лазерното лъчение стимулира множество биологични процеси, необходими за ефективното функциониране на клетките. Това е и основната причина, поради която в трихологията се ползва лазерното лечение. Всеки човек на скалпа си има над 100 000 „латентни” (спящи) фоликула. Това е резервна коса, която при определени условия може да се събуди и да порасне.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД 2

Ако не бъдат обаче създадени нужните за това условия, този „резерв” може да остане неизползван до края на живота.

Лазерното лечение е единственият доказан в медицината метод, предизвикващ събуждането на латентните космени фоликули и стимулиращ тялото да се възползва от своите вътрешни ресурси, водещи до растежа на нова коса.

За лечение на проблемите с косата се използват основно лазери с нисък интензитет на лъчение. Лазерното лъчение води до активиране на клетъчния растеж и до увеличаване скоростта на делене на клетките. Възстановената от лазерното лъчение клетъчна мембрана може да се насища много по-добре с така необходимия кислород. Лазерното лъчение стимулира деленето и диференциацията на стволовите клетки водещи до съзряването на спящите фоликули и поява на нова коса, повишава синтеза на сигнални пептиди, гликопротеини и протеогликани, активира металопротеиназите, удължава анагенната фаза и съкращава телогенната фаза на космените фоликули.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД 3

Чрез лазерната терапия се увеличава броят и функционалността на капилярите в кожата на скалпа и около космените фоликули, водещо до увеличаването на местния приток на кръв, с което се подобрява снабдяването на клетките с кислород, витамини, минерали и микроелементи. Всичко това води и до значително редуциране на вече появили се бели коси и забавяне появата на нови такива.

.

Какво постигаме с лазерната терапия :
 • отстраняване на възпаленията по кожата на главата (скалпа)
 • разширяване на капилярите в скалпа, водещо до подобряване кръвоснабдяването и изхранване  на космените фоликули
 • подобряване пропускливоста на клетъчните мембрани, водещо до подобряване храненето на клетките на космените фоликули
 • събуждане и стимулиране растежа на „спящите” (латентни) космени фоликули
 • нормализиране работата на потните и мастни жлези
 • увеличаване на местната и обща устойчивост на тъканите и имунитета
 • намаляване на плътността и увеличаване на еластичността на епидермиса и дермата около косата
 • редуциране и забавяне появата на белите коси
ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД 4

Днес е доказано, че лазерно лечение на косата в съчетание с „мезотерапия“ е най-ефективният метод за активиране на растежа на косата. Комбинацията на двата метода носи името „златен стандарт“. Комбинираното лечение възстановява структурата на косата и спомага за лечение на заболявания, като косопад, плешивост, пърхот и др.. Положителното въздействие на лазерното лечение се постига само при системно прилагане на процедурата и при стриктно спазване на броя на процедурите, тяхното времетраене и интервалите между отделните процедури.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД 5
Лазерното лечение на коса е показано и при следните заболявания:
 • различни видове алопеция (косопад, дифузна, андрогенна и др. видове алопеция)
 • влошаване състоянието на косата (повишена чупливост, цъфтеж на косата, липса на лъскавост , сива коса)
 • атипичен дерматит, невродермит, нарушение на функцията на мастните жлези (суха, мазна, пърхот)
 • фоликулит, псориазис, себореен дерматит, слънчев дерматит и други заболявания скалпа

.

Противопоказания за прилагане на лазерно лечение:
 • възпалителни заболявания на скалпа, като активни инфекции, диспластични невуси, активен херпес, отворени рани, татуировки и др.
 • пустулозни елементи по кожата
 • алергия към лазерно лъчение
 • еденични недоброкачествени образувания
 • онкологични заболявания (рак на кожата или предракови състояния в областта на зоната на лечение)
 • лошо съсирване на кръвта
 • неконтролирани хронични заболявания, като захарен диабет, епилепсия или сърдечна недостатъчност.
 • по време на бременност и кърмене

.

Какво трябва да съблюдавате след терапията на косата с лазер:
 1. Не мийте косата си в продължение на 24-48 часа след процедурата, като се препоръчва през този период да не излагате главата си прекомерно  на ултравиолетови лъчи.
 2. Не посещавайте сауна, парна баня, солариум и басейн в продължение на 1 седмица след процедурата.
 3. Не масажирайте скалпа, не използвайте пилинги и скрабове в продължение на поне 3 дни след процедурата.
 4. Не боядисвайте косата си с боя за коса и не я подлагайте под въздействие на други химични препарати поне 1 седмица след процедурата.

.

Лазерно лечение на пърхот

Какво представлява пърхота ?

Както всички органи в човешкия организъм, така и кожата страда от различни видове заболявания, включително и възпалителни. Възпалението на кожата се нарича дерматит. Пърхотът представлява една от множеството форми на себорейния дерматит и се среща при голяма част от населението. Причина за появата на пърхот е микроскопичната гъбичка Malassezia Furtur. Смята се, че този микроорганизъм постоянно живее върху кожата на човека и може да не му причинява никаква вреда. При себероята (нарушено функциониране на мастните жлези) се създават благоприятни условия за свръх-размножаване на паразитиращата гъбичка, която хранейки се със секретираното от жлезите свръх количество кожна мазнина, води до появата на нежеланите от всеки малки люспички наречени пърхот.

Лазерно лечение на пърхот
Какви са причини за появата на пърхот ?

Причината за нарушаване функцията на мастните жлези може да е различна,  както например някои вътрешни нарушения в организма – хормонални, нервни, имунни, редица инфекциозни заболявания, наследствена предразположеност, хранителни алергии, небалансирано хранене с недостиг или липса на витамини, стрес, преумора и др.

Пърхотът е характерен за окосмената част на главата и се характеризира с локално възпаление, причиняващо сърбеж, напрегнатост и прекомерно люспене на повърхността на кожата на главата (скалпа).  Той не е опасен за здравето или живота ви, но е сериозен естетически и медицински проблем, влошаващ доброто състояние на косата и често водещ до косопад, и в последствие до оплешивяване. Установено е, че веднъж появила се, себореята е невъзможно де бъде излекува напълно. Проявата й може само да бъде намалена и в последствие контролирана. Това е и причината лечебните средства против пърхот да се употребяват редовно при появата му. Диетата също е важен елемент при борбата с пърхота. Трябва да се храните с продукти богати на витамини от групата на витамин В, особено витамин В6. Препоръчва се ограничаване употребата на захар, сладки изделия, животински и други „неполезни” мазнини.

Лазерно лечение на пърхот 1

Какво представлява лазерното лечение на пърхот ?

Лазерното лечение на пърхот е един от най-новите и ефективни методи за подобряване и лечение състоянието на скалпа. Лазерното лъчение унищожава в дълбочина микроорганизмите паразитиращи върху скалпа. Лазерните вълни стимулират и кръвообращението, което допринася възстановяването на кожата да става за много кратък период от време. Този вид  лечение на пърхота няма недостатъци и поради това се смята за революционен метод в медицината. След лазерното лечение на пърхот, върху кожата не се наблюдават странични ефекти, като зачервяване, подуване или отток. По време на процедурата, скалпът и косата се облъчват от стотици лазерни източници (LED laser system) генериращи лазерното лъчение. LED-лазерът има антибактериален ефект, като така подобрява и структурата на косата. Този вид лазер унищожава напълно паразитиращите гъбичките по главата, които са основния причинител на възпалителните процеси и появата на пърхот.

Лазерно лечение на пърхот 2

Лазерните лъчи водят до коагулация (залепване) на мицела и спорите на гъбичките и така увреждат размножителния им орган. Отделно от това, лазерните лъчи действат анти-септично и стимулират множество биологични процеси, необходими за ефективното функциониране на клетките. Лазерното лечение на пърхот е абсолютно безопасна и безболезнена процедура. По време на процедурата пациентите усещат леко топлинно въздействие и загряване на скалпа. В зависимост от състоянието на скалпа, лазерната терапия се извършват 1-2 пъти седмично, като за постигане на добри резултати са необходими поне 10-12 процедури.

Предимства на лазерното лечение на пърхот:
 • отстраняване на възпалителните процеси по кожата на главата
 • увреждане на мицела и спорите на гъбичките причиняващи пърхот
 • увеличаване на местна и обща устойчивост на тъканите и имунитета
 • намаляване на плътността и увеличаване на еластичността на епидермиса и дермата около косата
 • нормализиране функцията на потните и мастните жлези
 • стимулиране растежа на косата.

.

Мезотерапя на скалпа (косата)

Мезотерапията е метод, с който по инвазивен, но атравматичен начин в скалпа се въвеждат специални коктейли, съдържащи различни биологично активни вещества. Благодарение на тези вещества, както и чрез механичното третиране на скалпа се стимулира растежа на косата и се подобрява кръвоснабдяването на скалпа, което значително удължава живота на косата.

Мезотерапя на скалпа (косата)

Тя става по-здрава, по-гъста и лъскава. Мезотерапията при косопад или други проблеми свързани с косата и скалпа започва винаги с консултация при лекар. Там лекарят подбира нужния терапевтичен „коктейл“ за извършването на ефективно лечение на скалпа. В повечето случаи терапевтичният коктейл е смес от витамини, минерали, микроелементи (аминокиселини, цинк, витамини и т.н.) и медикаментозни препарати, целящи нормализирането структурата на скалпа и растежа на косата. Един курс на лечение на скалпа с мезотерапия се състои средно от 8-12 процедури (по една процедура на седмица или през седмица). При по-сериозно заболяване на скалпа довело до активен косопад или алопеция (плещивост) се препоръчва процедурите да са всяка седмица, дори понякога и два пъти седмично.

Мезотерапя на скалпа (косата) 1

Често е необходимо след време курсът от процедури да се повтори отново. Броят процедури и продължителността на лечението се определя от терапевта. След провеждането на мезотерапията се препоръчва да не миете косата си поне един – два дни. Често мезотерапията се прилага в комбинация с лазерно лечение на косата, като така се постигат доказано най-добрите резултати известни в медицината. Комбинацията на двата метода носи името „златен стандарт“. Този вид комбинирана терапия възстановява структурата на косата и спомага за бързо и ефективно лечение на заболявания, като косопад, плешивост, пърхот и др..

Мезотерапя на скалпа (косата) 2
Ефектът от мезотерапията на скалпа е:
 • Възстановяване на коса (здрав външен вид, обем, блясък)
 • Изчезване на себореята на кожата на главата
 • Редуцуране и забавяне появата на белите коси
 • Активиране  растежа на косата при косопад (алопеция)
Показания за мезотерапия на скалпа:
 • Косопад (алопеция)
 • Реактивен косопад
 • Себорея на кожата на главата
 • Чуплива коса
 • При недохранване на скалпа
Противопоказания за мезотерапия:
 • Бременност, кърмене
 • Алергии към определени препарати
 • Обостряне на хронични заболявания
 • Новообразувания
 • Инфекциозни заболявания
 • Менструация
Мезотерапя на скалпа (косата) 3
Какво трябва да съблюдавате след процедурата мезотерапия на скалпа:
 1. Не мийте косата си в продължение на 24-48 часа след процедурата.
 2. Препоръчва през този период да не излагате главата си прекомерно  на ултравиолетови лъчи.
 3. Не посещавайте сауна, парна баня, солариум и басейн в продължение на 1 седмица след процедурата.
 4. Не масажирайте скалпа, не използвайте пилинги и скрабове в продължение на поне 3 дни след процедурата.
 5. Не боядисвайте косата си с боя за коса и не я подлагайте под въздействие на други химични препарати поне 1 седмица след процедурата.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД, АЛОПЕЦИЯ И ПЪРХОТ, МЕЗОТЕРАПИЯ НА СКАЛПА (КОСАТА)

.

.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Прочетете Още:

.

Оценете ни!
[Общо: 30 Средно: 3.8]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: