Infinity Clinic push-to-call

Мезотерапия при косопад

Мезотерапията е метод с който по инвазивен, но атравматичен начин в скалпа се въвеждат специални коктейли, съдърващи биологично активни вещества като витамини, аминокиселини, антиоксиданти,микроелементи, медикаменти и др. Чрез тях како и чрез механичното тртиране на скалпа се стимулира растежа на коса, подобрява се кръвоснабдяването на скалпа и се увеличава значитлно живота на косата, като косата става по-здрава и лъскава. В комбинация с лазерното лечение което „събужда заспалите (латентни) фоликули “ се постигат прекрасни резултати.

Показания за мезотерапия :

 • Косопад (алопеция )
 • Реактивен косопад;
 • Себорея на кожата на главата;
 • Чуплива коса;
 • При недохранване на скалпа.


Мезотерапията като метод представлява вкарването с изклчително тънка игла на терапевтичен „коктейл“ под кожата на пациента до дълбочина от 1-2 мм.
Положителните ефекти от тази процедура (мезотерапия при косопад) започват да бъде видим два месеца от началото на лечението.

Обикновено ефекти са:
  – Възстановяване на коса (здрав външен вид, обем, блясък);
  – Изчезване на себорея на кожата на главата;
  – Редуцуране и забавяне появата на белите коси;
  – Активиране на растежа на косата при косопад (алопеция).
За всеки пациент, терапевтът подбира индивидуално приготвен „коктейл“ за мезотерапия. Той е смес от витамини и микроелементи (аминокиселини, цинк, витамини и т.н.) като с прилагането му се цели нормализирането на структурата на косата.
Един курс на лечение с мезотерапия се състои от 8-12 процедури (по една процедура на седмица). При силно изтощена коса или заболяване на скалпа довело до косопад се препоръчва процедурите да са по два пъти седмично. Понякога е необходимо курсът да се повтори отново след време. Броят на процедурите и продължителността на лечението се определя от терапевта. Преди провеждането на мезотерапия не трябва да миете косата си в продължение на два дни.

Противопоказания за мезотерапия:

 • Бременност, кърмене;
 • Алергии към определени препарати;
 • Обостряне на хронични заболявания;
 • Новообразувания;
 • Инфекциозни заболявания;
 • Менструация.
Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: