Infinity Clinic push-to-call

Мезотерапия при косопад

Мезотерапията е метод с който по инвазивен, но атравматичен начин в скалпа се въвеждат специални коктейли, съдърващи биологично активни вещества като витамини, аминокиселини, антиоксиданти,микроелементи, медикаменти и др. Чрез тях како и чрез механичното тртиране на скалпа се стимулира растежа на коса, подобрява се кръвоснабдяването на скалпа и се увеличава значитлно живота на косата, като косата става по-здрава и лъскава. В комбинация с лазерното лечение което „събужда заспалите (латентни) фоликули “ се постигат прекрасни резултати.

Показания за мезотерапия :

 • Косопад (алопеция )
 • Реактивен косопад;
 • Себорея на кожата на главата;
 • Чуплива коса;
 • При недохранване на скалпа.


Мезотерапията като метод представлява вкарването с изклчително тънка игла на терапевтичен „коктейл“ под кожата на пациента до дълбочина от 1-2 мм.
Положителните ефекти от тази процедура (мезотерапия при косопад) започват да бъде видим два месеца от началото на лечението.

Обикновено ефекти са:
  – Възстановяване на коса (здрав външен вид, обем, блясък);
  – Изчезване на себорея на кожата на главата;
  – Редуцуране и забавяне появата на белите коси;
  – Активиране на растежа на косата при косопад (алопеция).
За всеки пациент, терапевтът подбира индивидуално приготвен „коктейл“ за мезотерапия. Той е смес от витамини и микроелементи (аминокиселини, цинк, витамини и т.н.) като с прилагането му се цели нормализирането на структурата на косата.
Един курс на лечение с мезотерапия се състои от 8-12 процедури (по една процедура на седмица). При силно изтощена коса или заболяване на скалпа довело до косопад се препоръчва процедурите да са по два пъти седмично. Понякога е необходимо курсът да се повтори отново след време. Броят на процедурите и продължителността на лечението се определя от терапевта. Преди провеждането на мезотерапия не трябва да миете косата си в продължение на два дни.

Противопоказания за мезотерапия:

 • Бременност, кърмене;
 • Алергии към определени препарати;
 • Обостряне на хронични заболявания;
 • Новообразувания;
 • Инфекциозни заболявания;
 • Менструация.
Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: