Infinity Clinic push-to-call

N2 – NEOGEN nitro plasma лифтинг – прераждане на кожата

N2 Neogen 21

 

.

N2 – NEOGEN NITRO PLASMA – ЛИФТИНГ  

„SKIN REBORN“ – ПРЕРАЖДАНЕ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

.

Какво е плазма ? 

Още в часовете по физика в училище сме изучавали, че материята в природата може да се намира в три агрегатни състояния – твърдо, течно и газообразно. От близо 100 години насам е известно, че съществува и четвърто агрегатно състояние на материята наречено „ПЛАЗМА”. Агрегатното състояние „плазма“ е открито от английския физик Уилямс Крок през 1879 г. Терминът „Плазма“ е използван за първи път през 1923 г. от американските физици Лангмюр и Тонкс, които започват да го обозначават, използвайки специалното йонизирано състояние на материята. Плазмата представлява „йонизирани молекули“ на материята, в конкретния случай при Неоген технологията (NeoGen™) това са молекулите на азота. В йонизирана форма, молекулите могат да пренасят огромни количества енергия. 

Плазмата бива високоенергийна и нискоенергийна - "студена плазма"
Плазмата бива високоенергийна и нискоенергийна – „студена плазма“

В природата, плазмата се среща сравнително рядко. Повърхността на слънцето например е изградено изцяло от високоенергийна плазма.  На земята, високоенергийна плазма се среща при светкавиците по време на гръмотевичните бури. Природният феномен познат под името „северно сияние“ е пример за нискоенергийна плазма. В сферата на новите технологии, луминисцентните лампи светят благодарение на създалата се в тях нискоенергийна плазма.   

.

 Какво е NeoGen азотно-плазмена лифтинг терапия и на какъв принцип действа ?

NeoGen™ е уникална революционна и патентована технология в естетичната медицина. Тя е базирана на въздействието върху кожата с четвъртото състояние на материята, а именно с азотна плазма (N2 – nitro plasma). Системата НеоГен превръща азотния газ в плазмена енергия, която излиза от наконечника в контролирани импулси (светкавици). Тези светкавици водят до бързо нагряване на отделните слоеве на кожата, без да има следи от термично увреждане (изгаряне). 

  Какво е NeoGen азотно-плазмена лифтинг терапия и на какъв принцип действа ?

По този начин се извършва „симулация на силно термично увреждане“, като подложените на контролирана термична модификация слоеве на кожата възприемат състоянието като „тежко изгаряне“ (без да има такова), и започват да се саморегенерират и да създават „нова кожа с нов живот“ – настъпва процес на прераждане на кожата (skin reborn). Следва замяна и на стария повреден колаген и еластин с нов. 

симулация на силно термично увреждане

    Резултатът от NeoGen™ терапията е мащабна регенерация на повредената и остаряла кожа. Подобрението е видимо още няколко седмици след процедурата, като подобряването на резултатите и пълната регенерация продължават до една година след извършеният курс от процедури. 

NeoGen

Какви са резултатите от NeoGen терапията с азотна плазмата ?

 • Клиничните проучвания показват значително стягане и регенерация на кожата (неоперативен лифтинг)
 • Намаляване на повърхностните и дълбоките бръчки
 • Редукция и заличаване на пигментацията по кожата
 • Подобрение на тонуса, текстурата и еластичността на кожата
 • Редукция и заличаване на белези след акне, на доброкачествените пигментни лезии, актинични кератози и себорейна кератоза
 • Околоочното третиране с NeoGen™ води до видимо подобрение на горните и долните клепачи (неинвазивна блефаропластика)
 • Свиване на разширените пори   
NeoGen Свиване на разширените пори

Кои зони могат да бъдат третирани с NeoGen™ ?

 • Терапията с НеоГен – азотна плазма е предназначена основно за зоните на лицето, но се прилага и върху шията, деколтето и китките.
 • За по-малки зони, като например около устата, около очите или само клепачите има създадена специална приставка към накрайника за особено-прецизна работа.  
Кои зони могат да бъдат третирани с NeoGen™ ?
Колко е времетраенето на процедурата с NeoGen

Времето на процедурата до голяма степен зависи от размера на третираната зона. Процедурата за зона „цяло лице“ отнема не повече от 30 минути.      

.

Колко процедури са необходими и на какъв интервал от време ?

 • Количеството процедури до голяма степен зависи от състоянието на кожата и желания краен ефект. Клинични изследвания са показали, че след 4-6 процедури се постигат прекрасни резултати.
 • В последствие е препоръчително да се извършва по една процедура веднъж годишно.
 • Отделните процедури се извършват в промеждутъка между 20-40 дни. 

.

Болезнена ли е процедурата с НеоГен и има ли странични ефекти ?

 • По време на самата процедура повечето пациенти усещат меко загряване на третираната зона. Възможен е лек дискомфорт в зони, като долен и горен клепач, които ние в клиника INFINITY минимализираме с охлаждането на зоната , с въздушна струя с температура на въздуха до -20 C.
 • При по-чусвителни пациенти предлагаме и намазване на кожата в третираната зона с анастезиращ крем.
 • В редки случаи, непосредствено след процедурата, някои пациенти усещат загряваане на кожата и лек дискомфорт, подобен на този след слънчево изгаряне. Това усещане отзвучава обикновено за няколко часа.
 • Възможно е и леко зачервяване на третираната зона, което отзвучава в рамките от няколко часа до 1-2 дни.
 • Възможно е следващите дни след процедурата в третираната с НеоГен зона да има повишена чувствителност на кожата .

.

Необходими ли са специални грижи за кожата след процедурата с NeoGen™ ?

 • Препоръчва се след процедурата, в рамките на 15-20 дни третираната зона да не се излага продължително време на пряка слънчева светлина (става дума за слънчеви бани). Същото важи и за ползването на солариум.
 • През този период от време е добре зоната да бъде предпазвана със слънцезащитен крем с висок фактор.

.

ЦЕНИ ЗА N2 – NEOGEN NITRO PLASMA ЛИФТИНГ НА КОЖАТА

.

ЦЕНИ ЗА N2 - NEOGEN NITRO PLASMA ЛИФТИНГ НА КОЖАТА

.

Оценете ни!
[Общо: 4 Средно: 4.3]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: