Infinity Clinic push-to-call

N2 – NEOGEN nitro plasma лифтинг – прераждане на кожата

N2 Neogen 21

 

.

N2 – NEOGEN NITRO PLASMA – ЛИФТИНГ  

„SKIN REBORN“ – ПРЕРАЖДАНЕ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

.

Какво е плазма ? 

Още в часовете по физика в училище сме изучавали, че материята в природата може да се намира в три агрегатни състояния – твърдо, течно и газообразно. От близо 100 години насам е известно, че съществува и четвърто агрегатно състояние на материята наречено „ПЛАЗМА”. Агрегатното състояние „плазма“ е открито от английския физик Уилямс Крок през 1879 г. Терминът „Плазма“ е използван за първи път през 1923 г. от американските физици Лангмюр и Тонкс, които започват да го обозначават, използвайки специалното йонизирано състояние на материята. Плазмата представлява „йонизирани молекули“ на материята, в конкретния случай при Неоген технологията (NeoGen™) това са молекулите на азота. В йонизирана форма, молекулите могат да пренасят огромни количества енергия. 

Плазмата бива високоенергийна и нискоенергийна - "студена плазма"
Плазмата бива високоенергийна и нискоенергийна – „студена плазма“

В природата, плазмата се среща сравнително рядко. Повърхността на слънцето например е изградено изцяло от високоенергийна плазма.  На земята, високоенергийна плазма се среща при светкавиците по време на гръмотевичните бури. Природният феномен познат под името „северно сияние“ е пример за нискоенергийна плазма. В сферата на новите технологии, луминисцентните лампи светят благодарение на създалата се в тях нискоенергийна плазма.   

.

 Какво е NeoGen азотно-плазмена лифтинг терапия и на какъв принцип действа ?

NeoGen™ е уникална революционна и патентована технология в естетичната медицина. Тя е базирана на въздействието върху кожата с четвъртото състояние на материята, а именно с азотна плазма (N2 – nitro plasma). Системата НеоГен превръща азотния газ в плазмена енергия, която излиза от наконечника в контролирани импулси (светкавици). Тези светкавици водят до бързо нагряване на отделните слоеве на кожата, без да има следи от термично увреждане (изгаряне). 

  Какво е NeoGen азотно-плазмена лифтинг терапия и на какъв принцип действа ?

По този начин се извършва „симулация на силно термично увреждане“, като подложените на контролирана термична модификация слоеве на кожата възприемат състоянието като „тежко изгаряне“ (без да има такова), и започват да се саморегенерират и да създават „нова кожа с нов живот“ – настъпва процес на прераждане на кожата (skin reborn). Следва замяна и на стария повреден колаген и еластин с нов. 

симулация на силно термично увреждане

    Резултатът от NeoGen™ терапията е мащабна регенерация на повредената и остаряла кожа. Подобрението е видимо още няколко седмици след процедурата, като подобряването на резултатите и пълната регенерация продължават до една година след извършеният курс от процедури. 

NeoGen

Какви са резултатите от NeoGen терапията с азотна плазмата ?

 • Клиничните проучвания показват значително стягане и регенерация на кожата (неоперативен лифтинг)
 • Намаляване на повърхностните и дълбоките бръчки
 • Редукция и заличаване на пигментацията по кожата
 • Подобрение на тонуса, текстурата и еластичността на кожата
 • Редукция и заличаване на белези след акне, на доброкачествените пигментни лезии, актинични кератози и себорейна кератоза
 • Околоочното третиране с NeoGen™ води до видимо подобрение на горните и долните клепачи (неинвазивна блефаропластика)
 • Свиване на разширените пори   
NeoGen Свиване на разширените пори

Кои зони могат да бъдат третирани с NeoGen™ ?

 • Терапията с НеоГен – азотна плазма е предназначена основно за зоните на лицето, но се прилага и върху шията, деколтето и китките.
 • За по-малки зони, като например около устата, около очите или само клепачите има създадена специална приставка към накрайника за особено-прецизна работа.  
Кои зони могат да бъдат третирани с NeoGen™ ?
Колко е времетраенето на процедурата с NeoGen

Времето на процедурата до голяма степен зависи от размера на третираната зона. Процедурата за зона „цяло лице“ отнема не повече от 30 минути.      

.

Колко процедури са необходими и на какъв интервал от време ?

 • Количеството процедури до голяма степен зависи от състоянието на кожата и желания краен ефект. Клинични изследвания са показали, че след 4-6 процедури се постигат прекрасни резултати.
 • В последствие е препоръчително да се извършва по една процедура веднъж годишно.
 • Отделните процедури се извършват в промеждутъка между 20-40 дни. 

.

Болезнена ли е процедурата с НеоГен и има ли странични ефекти ?

 • По време на самата процедура повечето пациенти усещат меко загряване на третираната зона. Възможен е лек дискомфорт в зони, като долен и горен клепач, които ние в клиника INFINITY минимализираме с охлаждането на зоната , с въздушна струя с температура на въздуха до -20 C.
 • При по-чусвителни пациенти предлагаме и намазване на кожата в третираната зона с анастезиращ крем.
 • В редки случаи, непосредствено след процедурата, някои пациенти усещат загряваане на кожата и лек дискомфорт, подобен на този след слънчево изгаряне. Това усещане отзвучава обикновено за няколко часа.
 • Възможно е и леко зачервяване на третираната зона, което отзвучава в рамките от няколко часа до 1-2 дни.
 • Възможно е следващите дни след процедурата в третираната с НеоГен зона да има повишена чувствителност на кожата .

.

Необходими ли са специални грижи за кожата след процедурата с NeoGen™ ?

 • Препоръчва се след процедурата, в рамките на 15-20 дни третираната зона да не се излага продължително време на пряка слънчева светлина (става дума за слънчеви бани). Същото важи и за ползването на солариум.
 • През този период от време е добре зоната да бъде предпазвана със слънцезащитен крем с висок фактор.

.

ЦЕНИ ЗА N2 – NEOGEN NITRO PLASMA ЛИФТИНГ НА КОЖАТА

.

ЦЕНИ ЗА N2 - NEOGEN NITRO PLASMA ЛИФТИНГ НА КОЖАТА

.

Оценете ни!
[Общо: 5 Средно: 4.2]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: