Infinity Clinic push-to-call

Liposonix – 4D HIFU редукция на мазнини

Liposonix – 4D HIFU редукция на мазнини 54

.

LIPOSONIX – 4D H.I.F.U. РЕДУКЦИЯ НА МАЗНИНИ В КЛИНИКА INFINITY

Липосоникс (Liposonix) е революционен в сферата си, иновативен медицински апарат за неинвазивна хирургия, с който се извършва неинвазивна липосукция – неоперативно унищожаване на нежелани телесни мазнини и моделиране на тялото. Това се постига благодарение на иновативната технология HIFU (High-intensity focused ultrasound) познатa от медиите и под названието „КИБЕРНОЖ“ или „ВИРТУАЛЕН СКАЛПЕЛ“.

.

Какво е H.I.F.U. ?

ХАЙФУ-технологията може да се определи, като истинска революция в медицината. Първоначално тя е ползвана в онкологията за неоперативно премахване на туморни образувания, но в последствие методът бил модифициран и за различни терапии в сферата на естетичната медицина. Към момента „Liposonix – HIFU” смело може да се нарече най-революционният и уникален метод за неоперативна липосукция и оформяне на тялото. Високотехнологичният неинвазивен хирургичен апарат „Липосоникс” е разработен и произведен от  световния лидер за производство на медицинска апаратура – “Solta Medical” Inc..,USA.. Апаратът Liposonix няма аналози сред всички неинвазивни методи за премахване на мазнини и оформяне на тялото.

История на разработването на Липосоникс- ХАЙФУ (Liposonix- HIFU)

Американската фирма “Solta Medical” Inc., която е разработила Liposonix, e пионер и световен лидер в разработването и производството на медицински лазери и радиочестотни устройства. Компанията е създадена през 2008 г. чрез сливането на две от най-успешните американски компании за производство на медицинска апаратура– „Reliant Technologies” Inc. (гигант в производството на медицинските лазери – Fraxel recovery dual) и „Thermage” Inc. (производител на медицинските апарати за термолифтинг – Thermage). Днес марките „Fraxel dual” и „Thermage” са едни отнай-известните в областта на естетичната медицина и козметология.

Благодарение на виокотехнологичните и модерни технологии водещи до прекрасни терапевтични резултати ,„Solta Medical” Inc. Допринася медицинските центрове ползващи апаратурата им, да бъдатнай-добрите в сферата на естетичната медицина. Зад появата на апарата Liposonix-HIFU стоят над 10 години научно развитие и клинични изследвания. За тези 10 години са натрупани голямо количество научни данни относно безопасността за здравето на пациента, както по време на процедурата с Липосоникс – Хайфу, така и след нея. Научно доказани са и уникални по рода си терапевтични резултати, високооценени от хиляди пациенти по цял свят. Към момента „Liposonix”е единственият одобрен от FDA медицински апарат за неоперативно отстраняване на нежеланите телесни мазнини. FDA (Food and Drug Administration) е международната агенция по лекарствата контролираща включително и безопасността на медицинските технологии и медицинската апаратура.

Как действа Liposonix

Основният принцип на „Liposonix-HIFU” (high-intensity focused ultrasound) технологията е възможността на генерираните от апарата високо интензивни ултразвукови вълни, да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната в която искаме да премахнем мастната тъкан, т.е. да извършим липосукция. Така в третираната с “Liposonix” зона се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия (до 65°С), което води до образуване на точки на коагулация и термична смърт на мастните клетки.

 • При класическите апарати за оформяне на тялото с радиочестотни вълни (RF), както и при лазерните процедур и, значителна част от използваната енергия се абсорбира или разпръсква по повърхността на кожата. Разпостранението на вълните им е повърхностно и ограничава проникването на полезна енергия в дълбоката подкожна мастна тъкан, поради което RF и лазерите дават малки и временни резултати при отстраняването на мазнините.   
 • При класическите ултразвукови апарати (ултразвукова кавитация) се използва нефокусиран, нискочестотен ултразвук. През годините има множество медицински изследвания, доказали увреждането на подлежащите тъкани от хаотично разпостраняващите се вълни генерирани от този вид апаратура. Отделно от това, при тези апарати се изискват множество процедури, като резултатите от тях са слабо предвидими и в повечето случаи незадоволителни.

Свръхмодерната ХАЙФУ технология

Благодарение на свръхмодерната ХАЙФУ технология, за първи път в историята на неинвазивната липосукция е постигната възможността, неоперативно да се достигне до повърхностния и дълбокия слой на подкожната мастна тъкан.

свръхмодерната ХАЙФУ технология

Желаният ефект се постига с 2 накрайника, като първият накрайник достига дълбочина на проникване от 7 мм. и предизвиква загряване на повърхностния слой на мастната тъкан. Вторият накрайник достига дълбочина на проникване от 13 мм. и предизвиква загряване на дълбокия слой на подкожната мастна тъкан. Това термично въздействие води до термична смърт на третираните с Liposonix мастни клетки.

свръхмодерната ХАЙФУ технология 2

Накрайникът е сканиращ и има близо 600 източника на генериране на вълни. Съответно при всеки един импулс се предизвикват 600 точки на коагулация. Това дава възможност желаният ефект на липосукция да се достигне бързо и с продължителен във времето ефект. Благодарение на технологията на „високо интензивните фокусирани вълни“, останалите тъкани в третираната зона остават непокътнати и без риск за термично или друго увреждане. За постигане на оптимален ефект се препоръчват 3-4 процедури, които се извършват през 15-20 дни.

свръхмодерната ХАЙФУ технология 3

Успоредно с разрушаването на мастните клетки и благодарение на „механичното“ загряване от процедурата с Liposonix се ускоряват и  метаболитните процеси в подкожната мастна тъкан, което стимулира синтеза на нов колаген и води до стягане на кожата в третираната зона.

Liposonix – липосукцията е сравнително бърза и атравматична процедура. Третирането на средно голяма зона трае около 1 час. Процедурата не изисква анестезия или допълнително охлаждане. След процедурата няма „пост оперативен” период,като наличие на рани, кървене и др.. Възможно е няколко дни след процедурата при натиск на тъканите в третираната зона да се усеща лек дискомфорт.

Какви резултати може да очакваме след една процедура с Liposonix

Резултатите след една процедура с Liposonix са строго индивидуални и варират при различните пациенти. Според клиничните проучвания средното намаляване на обиколката на талията след една процедура е в границите на един размер (до 3-5 сантиметра). Повечето пациенти достигат максималния  резултат в рамките на 8-ма – 12-та седмица след процедурата. Този период съответства на времето необходимо на организма да метаболизира  разрушените мастни клетки. Атакуваните от Liposonix мастни клетки се унищожават завинаги, но мастните клетки около тях могат да продължат да растат, затова за да се задържат добрите резултати се препоръчва поддържането на здравословен начин на хранене и живот.

свръхмодерната ХАЙФУ технология 4

Липосукцията сLiposonixе метод,който може да бъде прилаган по всяко време на годината без каквито и да е сезонни или други ограничения!

Как протича процедуратас Liposonix

Първата стъпка от процедурата е консултациятаи прегледана пациента. На пациента се поясняват всички специфики на процедурата, определя се зоната на лечение,наличиетои дълбочинатана мастнататъкан. В последствие визправено положениена пациента със специален шаблон се маркират зоните,които ще бъдат третирани. Следващият етап от лечението е изборана индивидуалнитенастройки и режим на работана Липосоникса.  Тедо голяма степен зависятот прага на чувствителност на пациента. След като апаратът е настроен се нанася контактен гел върху кожата, накраникът се поставя върху първата маркирана зонаи процедурата започва. Това се повтаря, докато бъдат обработени всички маркирани зони. Важно е да се знае,че след процедурата сLiposonix няма период на рехабилитация (постоперативен период), възможно е след процедурата в третираната зона да се появи временно зачервяване, лек дискомфорт и подуване.

Показанияза ползване на Липосоникс:

 • Мастни натрупвания на корема
 • Паласки
 • Мищници
 • Вътрешна и външна част на бедрата
 • Бричове
 • Седалище
 • Всички други места по тялото с мастни натрупвания

Противопоказания:

 • Белези вобластта на третирането
 • Възпалителни заболявания на кожата в областта на третирането
 • Херния
 • Бременност
 • Епилепсия
 • Наличието на метал в третиранатаобласт
 • Прием на антикоагуланти

.

ЦЕНИ ЗА LIPOSONIX – 4D H.I.F.U. РЕДУКЦИЯ НА МАЗНИНИ

.

.

Оценете ни!
[Общо: 2 Средно: 4.5]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: