Infinity Clinic push-to-call

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 46

.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини (отслабване) в клиника INFINITY

.

Целулитът (гиноидна липодистрофия) е най-често срещаният естетически проблеми при жените. Появата на този меко казано „козметичен дефект” най-често е свързан с хормонални промени в организма, резки промени в теглото (бързо напълняване и отслабване), липса на физическа активност, както и лимфовенозна недостатъчност.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини

.

Как и защо се появява целулитът ?

Целулитът се появява в резултат на нарушение на метаболизма (обмяната на веществата) в съединителната тъкан и подкожната мастна тъкан, водещо до дистрофични процеси в тези тъкани. Развитието на целулита започва с влошаване на кръвообращението и оттока на лимфата от тъканите. Това води до нарушения в обмяната и появата на лимфни „задръствания”.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 1

На фона на затруднения отток на лимфата и влошаването на храненето на тъканите, клетките се притискат от едематозна течност, адипоцитите набъбват, в резултат на което кожата придобива неравномерен релеф, става вълнообразна, появяват се трапчинки и туберкули. Често това състояние на кожата визуално се свързва с „портокалова кора“.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 2

Наднорменото тегло, липсата на физическа активност, стресът, нездравословното хранене, както и хормоналните промени в организма по време на пубертета, бременността или менопаузата са фактори силно предразполагащи към появата на целулит.

Тялото на мъжа е много рядко склонно към развитие на целулит поради някои физиологични особености. Една от основните особености е, че броят на мастните клетки в женското тяло е с близо 25% по-висок от този на мъжете. Това се дължи на „биологичната цел” на жената – по време на бременност мастните клетки се използват като храна за нероденото бебе и осигуряват на майката необходимата енергия.

.

Симптоми на целулита

Най-често целулитът се наблюдават в областта на бедрата, коленете, седалището (дупе), корема и гърдите, по-рядко в областта на предмишницата и шията. Установяването на наличие на целулит е много лесно – просто притиснете с палеца и показалеца си кожата в желаната област, за да се образува кожата гънка.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 3

В случай, че вече имате патологични структурни промени по кожата ще се появят трапчинки и туберкули (тъй наречената портокалова кора).

В зависимост от тежестта на външните прояви се разграничават няколко стадия на целулита:

1-ви стадий на целулита

Кожата е леко подута, релефът й е все още равномерен, но регенерацията на клетъчно ниво е забавена. „Задръстванията” на лимфата водят до задържане на течностите в подкожната мастна тъкан и натрупването на метаболитни продукти в тъканите.

2-ри стадий на целулита

Релефът на кожата става неравномерен и тя придобива вълнообразен вид. Лимфната венозна стаза (липса на отток на лимфата) се засилва, излишната течност притиска тъканите и кръвоносните съдове, натрупват се неотстранени шлаки и токсини в тъканите.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 4

3-ти стадий на целулита

Появява се тъй нареченият ефект на „портокаловата кора“. Лимфната венозна недостатъчност прогресира, стените на кръвоносните съдове отслабват, пропускливостта им се увеличава, в резултат на което се увеличава подуването на тъканите, появяват се синини по повърхността на кожата. Фиброзната тъкан нараства, образувайки капсули около мастните клетки, което външно се проявява чрез локални кожни уплътнения.

4-ти стадий на целулита

При този стадий неравностите на релефа на кожата и нейната вълнообразност са силно изразени. Растежът на фиброзната тъкан прогресира, кръвоснабдяването и трофиката (храненето) на тъканите се влошават, което външно се проявява с появата на плътни „целулитни камъни“, цианоза на кожата в проблемните зони, както и болезненост при натискане или прищипване.

.

Видове и лечение на целулита

В медицината съществуват множество методи за подобряване състоянието при целулит, включително апаратно въздействие върху тъканите, терапевтичен масаж, използване на биологично активни вещества и физически упражнения, но за реалното му лечение, методите са много малко.

В клиника INFINITY използваме уникален високоефективен метод за лечение на целулита наречен шокуейв терапия, известна още като ударно-вълнова терапия или шоково вълнова терапия.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 5

През последните години този революционен метод се оказа истински пробив в областта на нехирургичната корекция и лечение на проблема наречен целулит.

.

Ефективност на шокуейв (шоково-вълновата) терапия

Терапевтичният ефект от използването на шокуейв терапията се базира на уникалния локален ефект предизвикан от високоинтензивните акустични вълни в спектъра на ИНФРА-звука (моля да не се бърка с УЛТРА-звук) върху третираните тъкани. Прониквайки дълбоко в съединителната тъкан, ударната вълна създава в нея мощни енергийни вибрации.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 6

Акустичните вибрационни потоци, преминаващи през тъканите предизвикват голям брой положителни биоструктурни промени:

 Промени на вътрешно (клетъчно и тъканно) ниво:

 • Бързо разграждане на мазнините (липолиза) и резорбция на фиброзните сраствания между клетките
 • Подобряване на лимфния дренаж и локалната микроциркулация водещо до подобряване и нормализиране обмяната на веществата в тъканите
Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 7
 • Повишаване на пропускливостта на мастните и клетъчни мембрани
 • Подобряване на капилярното кръвоснабдяване и трофиката (храненнето) на тъканите
 • Премахване на лимфните „задръствания” водещо до отстраняване на излишната течност и продукти на обмяната от тъканите
 • Релаксация (отпускане) на съединителнотъканните влакна, разположени в близост до мастните клетки (които са основната причина за „портокаловата кора”)
 • Укрепване на структурната рамка на кожата чрез стимулиране синтеза на нови колагенови влакна
 • Стимулиране на ангиогенезата и реваскуларизацията (поява на нова или допълнителна съдова мрежа като и подсилването на неефективната съдова мрежа с нови кръвоносни съдове) в проблемните зони .

Промени на външно (визуално) ниво:

 • елиминиране на излишната мастна тъкан в проблемните зони (по бедрата, корема и дупето), което води до намаляване на обема на тялото (отслабване)
Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 8
 • подобряване тонуса на кожата, нейната твърдост и еластичност
 • изравняване структурата на кожата, елиминиране на нейната вълнообразност
 • намаляване размерите на стриите и белезите възникнали в последствие на свръх тегло и напреднала фаза на целулита
 • редукция на локално разширени капиляри по тялото (паякообразни вени)
 • редукция на келоидни белези включително и пост акне
 • стягане на отпусната кожа, включително и след раждане и силно отслабване
Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 9
 • извайване на тялото
 • корекция на последиците след липосукция.

Шокуейв терапията е един от най-ефективните методи за нехирургична корекция на проблемните зони на тялото, осигуряващ бързо възстановяване на структурата на кожата, изглаждане на нейния релеф и повишаване на еластичността. Акустичните вълни по време на процедурата „дразнят” фибробластните клетки (клетки на съединителната тъкан, които синтезират колаген и еластинови протеини) и така провокира растежа на колагеновите влакна, което води до стягане на отпуснатата увиснала кожа. Днес този метод се използва все по-често в практиката на водещите световни клиники по естетична медицина. Ефективността му при лечението на целулит е изключително висока – видимо подобрение на състоянието на кожата при 1-ви и 2-ри стадий настъпва още след 2-3 процедури. При лечението на целулит при 3-ти и 4-ти стадий видими подобрения се забелязват след 6-8 процедури. Шокуейв терапията дава прекрасни резултати не само при лечението на целулита, но и при елиминирането на последствията възникнали от него.

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 10

.

Предимства на шокуейв терапията

 • Висока ефективност при всички стадии на целулита
 • Процедурата е безопасна и абсолютно безболезнена
 • Кожата става гладка, еластична, равномерна и опъната без хирургична намеса
 • Няма период на рехабилитация – след процедурата няма оток, подуване, зачервяване, кървене или шевове. Това позволява да се върнете към обичайния си ритъм на живот и активност веднага след приключване на процедурата
 • Осигурява дългосрочен нарастващ във времето ефект в рамките на поне 1 година
 • Няма противопоказания веднага след процедурата да излагате кожата си на слънце или солариум
 • достъпна цена

Лечението на целулита с шокуейв терапия е гарантирано и бързо решение на естетическия проблем, често съпровождащ жените почти през целия им живот. Стандартният курс на лечение включва 4 до 12 процедури, в зависимост от стадия на целулита и тежестта на кожните промени. Процедурите се извършват веднъж седмично. Продължителността на една процедура е между 8-15 минути. След основния курс на лечение, с цел профилактика се препоръчва извършването на 1-2 процедури на всеки три месеца.

.

Противопоказания за използването на шокуейв терапия

Въпреки че шокуейв терапията е най-ефективният и безопасен метод за лечение на целулит и редукцията на мастни натрупвания, има някои противопоказания за използването на този вид терапия:

 • наличие на кардиостимулатор (пейсмейкър)
 • по време на бременост и кърмене
 • при нарушения на съсирването на кръвта
 • при наличие на тумори в непосредствена близост до проблемните зони
 • при хронична чернодробна или бъбречна недостатъчност
 • при флебит или дълбока венозна тромбоза на краката
 • при операции на вентеи или краката/склеротерапия
 • при диабет
 • при остри инфекциозни заболявания

.

Как протича лечението на целулит с шокуейв терапия ?

.

ЦЕНИ ЗА

Шокуейв антицелулитна терапия и редукция на мазнини 11

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: