Infinity Clinic push-to-call

Фраксел, ресърфейсинг, фракционна ревитализация на кожата

Фраксел ресърфейсинг 21

.

ФРАКСЕЛ, РЕСЪРФЕЙСИНГ, ФРАКЦИОННА РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

Фракционният лазерен метод е нова ера в нехирургичното подмладяване на кожата на лицето и тялото. По време на процедурата „лазерна фракционна термолиза” свръх-тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания, като така отстранява част от старата кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на регенерация на старите клетки с нови. Така в третираната с лазер зона се формира нова млада и кожа. По този начин се подобрява качеството на кожата и се възстановява еластичността и. Само с няколко процедури фракционна лазерна терапия е напълно възможно кожата Ви да се подмлади с 10 – 15 години.

.

Какво представлява фракционната лазерна терапия – „Фраксел“

През годините на живота ни човешката кожа е постоянно изложена на външни фактори, като влага, вятър и най-вече слънчево лъчение, който процес лекарите наричат ​​фотостареене. С годините настъпват промени и в структурата на кожата. Появяват се бръчки, старчески петна, разширени капиляри, повърхността на кожата става по-грапава и неравномерна, порите се разширяват, цветът на кожата избледнява. Съвременните постижения на неинвазивната пластична хирургия позволяват да се възстанови контура на лицето и да се опъне кожата (например с HIFU – лифтинг или Thermage), но повърхността на кожата винаги издава вашата реална възраст.

За борба с този проблем доскоро основно се използваха методи като био-химичен пилинг, микродермабразио, карбонов лазерен пилинг и др.. Тези методи обаче имат множество недостатъци, като това, че някой от тях са изключително болезнени и изискват обща или дълбока анестезия, оставят след себе си „жива рана”, изискват дългосрочна  рехабилитация (поне един месец) и могат да доведат до нежелани реакции (инфекции и келоидни белези).

.

Лазерна фракционна терапия – FRAXEL

Лазерната фракционна терапия позната в България и като Фраксел (Fraxel) е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени старата и увредена кожа с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и е без странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (нежен към кожата) метод познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всичките вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч прониква в кожата множество пъти на различни места и образува, така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които старата кожа с всичките и дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от дефекти кожа. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура. Това позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция и появата на белези. Ето защо за пълна регенерация на кожата се препоръчва курс от 4-6 процедури. Първите резултати от процедурата могат да бъдат забелязани още 7 дни след извършването и, но поради интензивната, но сравнително бавна „неоколагенеза” максималният резултат се формира след 3-6 месеца.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 1

.

Видове фракционни лазерни терапии

В зависимост от целите, които пациентът желае да постигне и енергията необходима за постигането им, се различават три вида лазерни фракционни терапии:

.

1. Повърхностен лазерен фракционен пилинг

(повърхностна неаблативна фракционна термолиза)

При този вид лазерна фракционна терапия енергията на CO2 лазера е настроена така, че проникването на лазерните лъчи да става в най повърхностните слоеве на кожата – на ниво епидермис, без да навлиза в дермата. Така се премахват голяма част компрометираните клетки на епидермиса и се дава възможност долните слоеве да заместят увредените горни слоеве. Благодарение на това кожата става по-гладка, по-мека, подобрява се релефът и цветът и. Повърхностният лазерен фракционен пилинг е отлична алтернатива на лазерното подмладяване извършвано в комбинация с други видове пилинг. (ултразвуков, химичен, карбонов и др.)

.

2. Лазерна фракционна ревитализация на кожата

(дълбока неаблативна фракционна термолиза)

При лазерната фракционна ревитализация на кожата, енергията и накрайникът на CO2 лазера са настроени така, че проникването на лазерните лъчи да става през епидермиса и да достига и повлиява повърхностните слоеве на дермата. Част от енергията „изпарява” клетките, а друга част от енергията се поглъща от кожата под формата на топлина. Така освен премахването на голяма част от компрометираните клетки на епидермиса се обновява и част от повърхностния слой на дермата, а топлинната енергия активира производството на колаген и еластин. Всичко това води до връщане на живота (ревитализация) на кожата. Благодарение на фракционната лазерна ревитализация, кожата става по-гладка, по-мека, по-еластична, подобрява се релефът и цветът на кожата, свиват се разширените пори и се заличават повърхностните бръчици. Този метод повлиява добре и тъй наречения „пачи крак” – бръчиците в краищата на очите.

.

3. Лазерен фракционен ресърфейсинг

(аблативна рехабилитация на кожата)

При лазерния фракционен ресърфейсинг, енергията и накрайникът на CO2 лазера са настроена така, че проникването на лазерните лъчи да става през епидермиса и да достига и повлиява дори най-дълбоките слоеве на дермата.

Така освен премахването на голяма част  от епидермиса, обновяването на повърхностния слой на дермата, водещо до по-гладка, по-мека, по-еластична, с подобрен релеф и цвят кожа, значително се повлияват и дълбоките бръчки по кожата, възстановява се овала на лицето, премахват се белезите и стриите, повлиява се състовнието „пост акне” (заличаване на белези и пигментни петна, появили се в следствие на акнето), премахва се кератозата, старческите и пигментните петна, както и малките кожни новообразувания, активира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина. С лазерния фракционен ресърфейсинг се постига „пълно обновяване” на кожата, като резултатите след тази процедура могат спокойно да се сравнят с резултатите постигнати след пластична операция.
  

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 3

.

Предимства на фракционния лазерен метод

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим и за зона шия и деколте
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.
Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 4

.

Показания за фракционна лазерна терапия

.

Противопоказания за фракционна лазерна терапия
 • епилепсия
 • бременност
 • възпалителни процеси в района на предложеното лечение
 • злокачествени тумори в областта на лечението
 • псориазис
 • атипичен дерматит в острата фаза

.  

Как протича процедурата фракционна лазерна терапия – „Фраксел“

Процедурата започва с почистване на зоната, която ще бъде третирана след което се нанася анестезиращ крем. След 30 минути кремът се почиства и започва извършването на фракционната лазерна терапия. На финала се нанася успокояващ и анастезиращ крем. Времетраенето на процедурата зависи от площта на обработваемите зони. Терапията за цяло лице отнема 40-50 минути. След процедурата се наблюдава зачервяване на кожата, което обикновено изчезва в рамките на 2-3 дни. Усещането за парене също е следствие от процедурата и може да продължи 3-4 часа след нея. На места е възможно и подуване на кожата, което започва веднага след процедурата и след около ден-два достига своя максимум, особено в периорбиталната област (зоната на очите). В рамките на 5-7 дни след процедурата се наблюдава сухота и лющене на кожата. В зависимост от третираната зона и индивидуалните характеристики на кожата на пациента, периодът на пълната рехабилитация след процедурата продължава от 7 до 14 дни.

Броят на процедурите зависи от третирания проблем. За подмладяване на кожата, премахване на пигментни петна и редукция на бръчките обикновено са необходими 3-4 процедури. За заличаване на белези и стрии се препоръчват 4-6 процедури. Процедурите се провеждат в интервал от 3-4 седмици. Въпреки това, дори една единствена процедура стимулира образуването на нови еластинови и колагенови влакна за шест месеца напред, а ефектът се запазва за дълго време. Към настоящия момент фракционната лазерна терапия на кожата е единственият признат в медицината метод за ефективна борба със стриите по кожата.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 5

.

Целени резултати от фракционната лазерна терапия – Фраксел

 • Подмладяване и повдигане (лифтинг) на кожата на лицето, включително зоната около очите, шията, деколтето, ръцете и др.
 • Изглаждане на текстурата на кожата
 • Свиване на разширените пори
 • Удебеляване и заздравяване на кожата
 • Здравословен тен
 • Отстраняване на пигментни петна
 • Отстраняване на мелазма
 • Изглаждане следоперативни и постравматични белези
 • Отстраняване на белези и пигментации след акне
 • Заличаване на стрии
 • Заличаване на белези
 • Заличаване на бръчки

.

Препоръки след процедурата с CO2 фракционен лазер

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50) в продължение на 1-2 месеца след процедурата
 • В рамките на една седмица след процедурата, не използвайте разяждащи ексфолианти
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим.

.

* ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛАЗЕРНО ФРАКЦИОННО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ МОЛЯ КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ИЛИ

ТУК

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 6

.

* ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛАЗЕРНО ФРАКЦИОННО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ МОЛЯ КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ИЛИ

ТУК

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 7

.

ЦЕНИ ЗА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ, РЕСЪРФЕЙСИНГ И ФРАКЦИОННА РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЖАТА

.

ЦЕНИ ЗА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ
ЦЕНИ ЗА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ 1
ЦЕНИ ЗА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ 2

.

ВЪПРОСИ, КОИТО ЧЕСТО ЗАДАВАТ ПАЦИЕНТИТЕ НИ

.

Оценете ни!
[Общо: 4 Средно: 4]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: