Infinity Clinic push-to-call

Фраксел, ресърфейсинг, фракционна ревитализация на кожата

Фраксел ресърфейсинг 21

.

ФРАКСЕЛ, РЕСЪРФЕЙСИНГ, ФРАКЦИОННА РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

Фракционният лазерен метод е нова ера в нехирургичното подмладяване на кожата на лицето и тялото. По време на процедурата „лазерна фракционна термолиза” свръх-тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания, като така отстранява част от старата кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на регенерация на старите клетки с нови. Така в третираната с лазер зона се формира нова млада и кожа. По този начин се подобрява качеството на кожата и се възстановява еластичността и. Само с няколко процедури фракционна лазерна терапия е напълно възможно кожата Ви да се подмлади с 10 – 15 години.

.

Какво представлява фракционната лазерна терапия – „Фраксел“

През годините на живота ни човешката кожа е постоянно изложена на външни фактори, като влага, вятър и най-вече слънчево лъчение, който процес лекарите наричат ​​фотостареене. С годините настъпват промени и в структурата на кожата. Появяват се бръчки, старчески петна, разширени капиляри, повърхността на кожата става по-грапава и неравномерна, порите се разширяват, цветът на кожата избледнява. Съвременните постижения на неинвазивната пластична хирургия позволяват да се възстанови контура на лицето и да се опъне кожата (например с HIFU – лифтинг или Thermage), но повърхността на кожата винаги издава вашата реална възраст.

За борба с този проблем доскоро основно се използваха методи като био-химичен пилинг, микродермабразио, карбонов лазерен пилинг и др.. Тези методи обаче имат множество недостатъци, като това, че някой от тях са изключително болезнени и изискват обща или дълбока анестезия, оставят след себе си „жива рана”, изискват дългосрочна  рехабилитация (поне един месец) и могат да доведат до нежелани реакции (инфекции и келоидни белези).

.

Лазерна фракционна терапия – FRAXEL

Лазерната фракционна терапия позната в България и като Фраксел (Fraxel) е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени старата и увредена кожа с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и е без странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (нежен към кожата) метод познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всичките вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч прониква в кожата множество пъти на различни места и образува, така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които старата кожа с всичките и дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от дефекти кожа. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура. Това позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция и появата на белези. Ето защо за пълна регенерация на кожата се препоръчва курс от 4-6 процедури. Първите резултати от процедурата могат да бъдат забелязани още 7 дни след извършването и, но поради интензивната, но сравнително бавна „неоколагенеза” максималният резултат се формира след 3-6 месеца.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 1

.

Видове фракционни лазерни терапии

В зависимост от целите, които пациентът желае да постигне и енергията необходима за постигането им, се различават три вида лазерни фракционни терапии:

.

1. Повърхностен лазерен фракционен пилинг

(повърхностна неаблативна фракционна термолиза)

При този вид лазерна фракционна терапия енергията на CO2 лазера е настроена така, че проникването на лазерните лъчи да става в най повърхностните слоеве на кожата – на ниво епидермис, без да навлиза в дермата. Така се премахват голяма част компрометираните клетки на епидермиса и се дава възможност долните слоеве да заместят увредените горни слоеве. Благодарение на това кожата става по-гладка, по-мека, подобрява се релефът и цветът и. Повърхностният лазерен фракционен пилинг е отлична алтернатива на лазерното подмладяване извършвано в комбинация с други видове пилинг. (ултразвуков, химичен, карбонов и др.)

.

2. Лазерна фракционна ревитализация на кожата

(дълбока неаблативна фракционна термолиза)

При лазерната фракционна ревитализация на кожата, енергията и накрайникът на CO2 лазера са настроени така, че проникването на лазерните лъчи да става през епидермиса и да достига и повлиява повърхностните слоеве на дермата. Част от енергията „изпарява” клетките, а друга част от енергията се поглъща от кожата под формата на топлина. Така освен премахването на голяма част от компрометираните клетки на епидермиса се обновява и част от повърхностния слой на дермата, а топлинната енергия активира производството на колаген и еластин. Всичко това води до връщане на живота (ревитализация) на кожата. Благодарение на фракционната лазерна ревитализация, кожата става по-гладка, по-мека, по-еластична, подобрява се релефът и цветът на кожата, свиват се разширените пори и се заличават повърхностните бръчици. Този метод повлиява добре и тъй наречения „пачи крак” – бръчиците в краищата на очите.

.

3. Лазерен фракционен ресърфейсинг

(аблативна рехабилитация на кожата)

При лазерния фракционен ресърфейсинг, енергията и накрайникът на CO2 лазера са настроена така, че проникването на лазерните лъчи да става през епидермиса и да достига и повлиява дори най-дълбоките слоеве на дермата.

Така освен премахването на голяма част  от епидермиса, обновяването на повърхностния слой на дермата, водещо до по-гладка, по-мека, по-еластична, с подобрен релеф и цвят кожа, значително се повлияват и дълбоките бръчки по кожата, възстановява се овала на лицето, премахват се белезите и стриите, повлиява се състовнието „пост акне” (заличаване на белези и пигментни петна, появили се в следствие на акнето), премахва се кератозата, старческите и пигментните петна, както и малките кожни новообразувания, активира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина. С лазерния фракционен ресърфейсинг се постига „пълно обновяване” на кожата, като резултатите след тази процедура могат спокойно да се сравнят с резултатите постигнати след пластична операция.
  

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 3

.

Предимства на фракционния лазерен метод

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим и за зона шия и деколте
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.
Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 4

.

Показания за фракционна лазерна терапия

.

Противопоказания за фракционна лазерна терапия
 • епилепсия
 • бременност
 • възпалителни процеси в района на предложеното лечение
 • злокачествени тумори в областта на лечението
 • псориазис
 • атипичен дерматит в острата фаза

.  

Как протича процедурата фракционна лазерна терапия – „Фраксел“

Процедурата започва с почистване на зоната, която ще бъде третирана след което се нанася анестезиращ крем. След 30 минути кремът се почиства и започва извършването на фракционната лазерна терапия. На финала се нанася успокояващ и анастезиращ крем. Времетраенето на процедурата зависи от площта на обработваемите зони. Терапията за цяло лице отнема 40-50 минути. След процедурата се наблюдава зачервяване на кожата, което обикновено изчезва в рамките на 2-3 дни. Усещането за парене също е следствие от процедурата и може да продължи 3-4 часа след нея. На места е възможно и подуване на кожата, което започва веднага след процедурата и след около ден-два достига своя максимум, особено в периорбиталната област (зоната на очите). В рамките на 5-7 дни след процедурата се наблюдава сухота и лющене на кожата. В зависимост от третираната зона и индивидуалните характеристики на кожата на пациента, периодът на пълната рехабилитация след процедурата продължава от 7 до 14 дни.

Броят на процедурите зависи от третирания проблем. За подмладяване на кожата, премахване на пигментни петна и редукция на бръчките обикновено са необходими 3-4 процедури. За заличаване на белези и стрии се препоръчват 4-6 процедури. Процедурите се провеждат в интервал от 3-4 седмици. Въпреки това, дори една единствена процедура стимулира образуването на нови еластинови и колагенови влакна за шест месеца напред, а ефектът се запазва за дълго време. Към настоящия момент фракционната лазерна терапия на кожата е единственият признат в медицината метод за ефективна борба със стриите по кожата.

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 5

.

Целени резултати от фракционната лазерна терапия – Фраксел

 • Подмладяване и повдигане (лифтинг) на кожата на лицето, включително зоната около очите, шията, деколтето, ръцете и др.
 • Изглаждане на текстурата на кожата
 • Свиване на разширените пори
 • Удебеляване и заздравяване на кожата
 • Здравословен тен
 • Отстраняване на пигментни петна
 • Отстраняване на мелазма
 • Изглаждане следоперативни и постравматични белези
 • Отстраняване на белези и пигментации след акне
 • Заличаване на стрии
 • Заличаване на белези
 • Заличаване на бръчки

.

Препоръки след процедурата с CO2 фракционен лазер

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50) в продължение на 1-2 месеца след процедурата
 • В рамките на една седмица след процедурата, не използвайте разяждащи ексфолианти
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим.

.

* ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛАЗЕРНО ФРАКЦИОННО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ МОЛЯ КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ИЛИ

ТУК

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 6

.

* ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛАЗЕРНО ФРАКЦИОННО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ МОЛЯ КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ИЛИ

ТУК

Лазерна фракционна терапия - FRAXEL 7

.

ЦЕНИ ЗА ФРАКЦИОННА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ, РЕСЪРФЕЙСИНГ И ФРАКЦИОННА РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЖАТА

.

.

.

.

ВЪПРОСИ, КОИТО ЧЕСТО ЗАДАВАТ ПАЦИЕНТИТЕ НИ

.

Оценете ни!
[Общо: 7 Средно: 4]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: