Infinity Clinic push-to-call

Солариум и колариум

Солариум и колариум 21

.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY

Понятието солариум произлиза от латинската дума sol – слънце и в миналото е била употребявана за означаване на големи тераси, върху които римляните са се наслаждавали на слънчевите лъчи. Понастоящем нейното значение е променено и днес под солариум разбираме – уреди, които излъчват ултравиолетова светлина, която често се използва за медицински цели, като лечение на остеопороза, лечение на депресия, на редица кожни заболявания и при различни мускулни болки. През последните години понятието придоби и друго значение – солариумът стана синоним на един от основните методи за получаването на бронзов тен.

Ултравиолетовата светлина има биологично действие – тя променя структурата на кожата и оказва влияние върху метаболизма на епидермиса. UV-лъчите изменят клетъчната кинетика, кръвооросяването и най-вече спомагат за синтезата на меланин – пигментът, придаващ кафеникав цвят на тялото. UV-лъчи в зависимост от дължината на вълната биват няколко вида:

  • UVА – лъчите са с дължина на вълната от 315 nm. до 400 nm.  и имат най-голямо значение за производството на меланин – те проникват по-дълбоко от UVВ-лъчите и така стимулират меланоцитите (клетките произвеждащи пигмента меланин), предизвиквайки активен синтез на тъй-желания кафяв пигмент.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY
  • UVВ – лъчите са с дължина на вълната от 280 nm до 315 nm. и са основният компонент на съвременните солариуми. Те имат по-малко значение за производството на меланин поради по-слабата им проникваемост в кожата, но имат значително повече енергия от UVA- лъчите и поради тази причина при предозиране са в състояние буквално да изгарят тъканите ни. Те оказват влияние основно върху синтеза на витамин „D” в човешкото тяло и поради тази причина са от съществено значение за изграждането на правилната костна структура. Едновременно с това те стимулират активното отделяне на серотонин (хормона на щастието), като така спомагат за по-добро самочувствие и настроение.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 1

За съжаление през зимните месеци – от месец октомври до месец март, слънчевата светлина в нашите географски ширини не включва почти никакви UV-B лъчи. Повечето от тях не могат да проникнат през атмосферата и да достигнат до нас. В резултат на това през този период производството на витамин D в тялото рязко намалява. Дори при богата на калций диета, нашето тяло не е в състояние да подсигури и набави необходимия за тялото ни калций. Ето защо ролята на модерните солариуми е от изключително значение за здравето на организма. Въпреки че излъчваното количество на UV-B лъчите в солариумите е сравнително ниско (с цел да не се получава изгаряне на кожата), то е напълно достатъчно, за да произведе необходимия ни витамин D.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 2

Ползвайки солариумите може едновременно да имате прекрасен тен и да се грижите за укрепване на вашето физическо и психическо здраве. Биопозитивното влияние и ефекти на ултравиолетовата светлина върху човешкия организъм са отдавна известни и тяхното медицинско значение е от огромно значение, както за възрастните, така и за и децата.

.

КОЛАРИУМ

принцип на действие, ефекти

Колариумът е световната иновация в подмладяването на кожата на тялото ! Уредът, който прави чудеса с външния вид, се нарича колариум. Той стимулира производството на колаген в кожата на тялото, прави я стегната и заличава фините бръчици. Колариумът по външен вид прилича на солариума, но лампите за разлика от тези в солариума излъчват различен вид лъчение. Те не излъчват нито UV-B, нито UV-A лъчи.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 3

Научните изследвания са доказали, че излъчваната от колариума червена светлина, веднъж приета от клетките отговарящи за производството на еластични фибри и колаген, стимулира и засилва клетъчната активност и води до нарастване на производството на колаген. Процедурата с колариум не вреди на повърхността на кожата, не води до загар или изгаряния. Колариумът не наранява и по дълбоките тъкани, тъй като дори не излъчва топлина. След процедурата с колариум не се наблюдава, нито зачервяване на кожата, нито възпаления или други странични реакции.

Ефекти на колариума :
  • Заличване на финните линии и бръчки на кожата в областта на цялото тяло;
  • Anti-aging ефект;
  • Подобряване на еластичността и устойчивостта на кожата;
  • Сияйна кожа без болка и странични ефекти.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 4

.

Как действа колариума ?

Колагеновите лампи излъчват специална светлина в розовата гама, която се абсорбира и стимулира образуването на колаген и еластин в клетките. Клиничните изследвания показват, че т.нар. био стимулация чрез колагеновия уред може да ускори регенерацията на кожата със 150-200 процента. Той подпомага и нарастването на нутрините в епидермиса, който пък я прави по-здрава и стегната. Новата технология не уврежда кожата, а пък и постига бързи и качествени резултати.

.

Колко често … ?

За да постигнете добри и видими резултати е необходимо да се подлагате ежеседмично по 2-3 процедури, средно по 15 минути всяка. Антистареещата програма трябва да продължи от 8 до 10 седмици без прекъсване. По-разреденото третиране също е допустимо, но води по-бавно до желания краен ефект.

.

ЦЕНИ ЗА СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ

.

.

Оценете ни!
[Общо: 5 Средно: 4.8]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: