Infinity Clinic push-to-call

Солариум и колариум

Солариум и колариум 21

.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY

Понятието солариум произлиза от латинската дума sol – слънце и в миналото е била употребявана за означаване на големи тераси, върху които римляните са се наслаждавали на слънчевите лъчи. Понастоящем нейното значение е променено и днес под солариум разбираме – уреди, които излъчват ултравиолетова светлина, която често се използва за медицински цели, като лечение на остеопороза, лечение на депресия, на редица кожни заболявания и при различни мускулни болки. През последните години понятието придоби и друго значение – солариумът стана синоним на един от основните методи за получаването на бронзов тен.

Ултравиолетовата светлина има биологично действие – тя променя структурата на кожата и оказва влияние върху метаболизма на епидермиса. UV-лъчите изменят клетъчната кинетика, кръвооросяването и най-вече спомагат за синтезата на меланин – пигментът, придаващ кафеникав цвят на тялото. UV-лъчи в зависимост от дължината на вълната биват няколко вида:

  • UVА – лъчите са с дължина на вълната от 315 nm. до 400 nm.  и имат най-голямо значение за производството на меланин – те проникват по-дълбоко от UVВ-лъчите и така стимулират меланоцитите (клетките произвеждащи пигмента меланин), предизвиквайки активен синтез на тъй-желания кафяв пигмент.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY
  • UVВ – лъчите са с дължина на вълната от 280 nm до 315 nm. и са основният компонент на съвременните солариуми. Те имат по-малко значение за производството на меланин поради по-слабата им проникваемост в кожата, но имат значително повече енергия от UVA- лъчите и поради тази причина при предозиране са в състояние буквално да изгарят тъканите ни. Те оказват влияние основно върху синтеза на витамин „D” в човешкото тяло и поради тази причина са от съществено значение за изграждането на правилната костна структура. Едновременно с това те стимулират активното отделяне на серотонин (хормона на щастието), като така спомагат за по-добро самочувствие и настроение.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 1

За съжаление през зимните месеци – от месец октомври до месец март, слънчевата светлина в нашите географски ширини не включва почти никакви UV-B лъчи. Повечето от тях не могат да проникнат през атмосферата и да достигнат до нас. В резултат на това през този период производството на витамин D в тялото рязко намалява. Дори при богата на калций диета, нашето тяло не е в състояние да подсигури и набави необходимия за тялото ни калций. Ето защо ролята на модерните солариуми е от изключително значение за здравето на организма. Въпреки че излъчваното количество на UV-B лъчите в солариумите е сравнително ниско (с цел да не се получава изгаряне на кожата), то е напълно достатъчно, за да произведе необходимия ни витамин D.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 2

Ползвайки солариумите може едновременно да имате прекрасен тен и да се грижите за укрепване на вашето физическо и психическо здраве. Биопозитивното влияние и ефекти на ултравиолетовата светлина върху човешкия организъм са отдавна известни и тяхното медицинско значение е от огромно значение, както за възрастните, така и за и децата.

.

КОЛАРИУМ

принцип на действие, ефекти

Колариумът е световната иновация в подмладяването на кожата на тялото ! Уредът, който прави чудеса с външния вид, се нарича колариум. Той стимулира производството на колаген в кожата на тялото, прави я стегната и заличава фините бръчици. Колариумът по външен вид прилича на солариума, но лампите за разлика от тези в солариума излъчват различен вид лъчение. Те не излъчват нито UV-B, нито UV-A лъчи.

СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 3

Научните изследвания са доказали, че излъчваната от колариума червена светлина, веднъж приета от клетките отговарящи за производството на еластични фибри и колаген, стимулира и засилва клетъчната активност и води до нарастване на производството на колаген. Процедурата с колариум не вреди на повърхността на кожата, не води до загар или изгаряния. Колариумът не наранява и по дълбоките тъкани, тъй като дори не излъчва топлина. След процедурата с колариум не се наблюдава, нито зачервяване на кожата, нито възпаления или други странични реакции.

Ефекти на колариума :
  • Заличване на финните линии и бръчки на кожата в областта на цялото тяло;
  • Anti-aging ефект;
  • Подобряване на еластичността и устойчивостта на кожата;
  • Сияйна кожа без болка и странични ефекти.
СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ В КЛИНИКА INFINITY 4

.

Как действа колариума ?

Колагеновите лампи излъчват специална светлина в розовата гама, която се абсорбира и стимулира образуването на колаген и еластин в клетките. Клиничните изследвания показват, че т.нар. био стимулация чрез колагеновия уред може да ускори регенерацията на кожата със 150-200 процента. Той подпомага и нарастването на нутрините в епидермиса, който пък я прави по-здрава и стегната. Новата технология не уврежда кожата, а пък и постига бързи и качествени резултати.

.

Колко често … ?

За да постигнете добри и видими резултати е необходимо да се подлагате ежеседмично по 2-3 процедури, средно по 15 минути всяка. Антистареещата програма трябва да продължи от 8 до 10 седмици без прекъсване. По-разреденото третиране също е допустимо, но води по-бавно до желания краен ефект.

.

ЦЕНИ ЗА СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ

.

ЦЕНИ ЗА СОЛАРИУМ И КОЛАРИУМ

.

Оценете ни!
[Общо: 4 Средно: 4.8]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: