Infinity Clinic push-to-call

Почистване на зъбен камък, дентална хигиена

почистване на зъбен камък 65

Почистване на зъбен камък

Зъбна хигиена и профилактика

 

Ако не сте ходили скоро при стоматолог за почистване на зъбен камък, сега е моментът. Посрещнете топлите дни със сияйна усмивка и добро самочувствие. Колкото и упорито да мием зъбите си, да ползваме конци и вода за уста, зъбната плаката постоянно се натрупва. След време тя калцифицира (втвърдява се) и се превръща в зъбен камък. Той не може да бъде премахнат в домашни условия и затова се налага да потърсим професионална помощ. Препоръчително е професионалното почистване на зъби да се прави два пъти годишно. Ако имате проблеми с венците – на всеки 3 – 4 месеца. Хубаво е да го съчетаете и с профилактичен преглед на цялата устна кухина – състояние на зъбите, венците, езика. Процедурата включва почистване на зъбна плака и на зъбен камък с пиезокристален ултразвук.

Професионална хигиена на устната кухина е важна и неразделна част от всяко лечение на зъбите , както и грижа за зъбите и венците като цяло. Процедурата включва отстраняване на зъбната плака и зъбния камак, които се натрупва върху зъбите поради множество причини. Неадекватната ежедневна хигиена, силен чай , кафе, тютюнопушене и др. водят до образуването оцветявания, зъбна плака и зъбен камък. Бактериите в тях имат негативен ефект върху зъбите и венците, и ако не се обърне необходимото внимание , може да предизвика много стоматологични заболявания.

Най-ефективният и модерен методза почистванетона зъбна плакаи зъбен камък ес пиезокристаленултразвук и „Air Flow”. Процедурата е безболезнена, не вреди на емайла, и имане само превантивен характер, нои връща естествения цвят на естествените зъби.

След професионалнотопочистване,зъбите могат да сепокриятсъс защитенлак, които намалява чувствителността на емайлаи предотвратяваобразуването и натрупването на бактерии върху тях. Ефектът отпрофесионалното почистванепродължава няколко месеца.

Денталните лекари в нашата клиника препоръчват периодична профилактика на стоматологичните заболявания. Тя е от значение за поддържането на добра хигиена на устната кухина и е особено важна при пациенти които имат поставени импланти корони и мостове.
 

.

ЦЕНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – ДЕНТАЛНА ХИГИЕНА

.

ЦЕНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК - ДЕНТАЛНА ХИГИЕНА

.

Оценете ни!
[Общо: 7 Средно: 4.6]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: