Infinity Clinic push-to-call

Ортодонтско лечение, алайнери, брекети

Алайнери 65

.

.

За клиника INFINITY

.

Здравословното състояние на зъбите се отразява пряко на качеството на човешкия живот. Здравите и добре подредените бели зъби са част от образа на един успял модерен човек. От здравето на зъбите зависи не само храносмилателния процес. Зъбите играят и важна естетическа роля. Красивата усмивка е символ на красота, просперитет и самочувствие.

В Инфинити клиник ще Ви помогнат да се сдобиете с прекрасна усмивка, която е важен фактор не само за здравето ви, но и ще Ви помогне да преуспеете в личния и професионален живот. Клиниката се намира в гр.София и е част от ИНФИНИТИ МЕДИКЪЛ ГРУП. Клиниката разполага с необходимото модерно оборудване, даващо възможност за разширено лечение и профилактика на стоматологичните заболявания. Днес броят на пациентите Инфинити медикал груп надвишава 20000 пациента. Това е резултат от висококачествените услуги предлагани в клиниката, в съчетание с работата на висококвалифициран персонал извършват необходимата подробна диагностика и предлагащ широк спектър адекватни услуги в сферата  на естетичната медицина и стоматология.

Инфинити клиник предлага комплексни стоматологични услуги и решения в сферата на терапията, ортопедията, парадонтологията, хирургичнта стоматология, протезирането, имплантологията, избелването, и др. Естетичната стоматология в клиниката ни ще ви помогне да се отървете от много вродени и придобити зъбни дефекти както и възстановяване на естествения цвят на зъбите. Чрез използването на модерна лазерна технология, лечението при нас се провежда деликатно и безболезнено.

Основни направления на стоматологичното лечение в Инфинити клиник:

 • Терапия (лечение на кариес, пулпит, ендодонтско лечение)
 • Ортопедия (корони, фасети, мостове, протези)
 • Парадонтология (лечение на парадонтити, периодонтити, парадонтоза)
 • Имплантология
 • Хирургия (екстракция на зъби и др.)
 • Стоматологична профилактика (почистване на зъбен камък и др.)
 • Ортодонтия
 • Детска стоматология

Инфинити клиник Ви дава стоматологичното лечение с европейско качество но на достъпни за България цени. Комфортно лечение, модерни и качествени услуги – това са основните принципи и философия на нашата дентална клиника. Високият професионализъм и пълна отдаденост в полза на всеки пациент са наредили  Инфинити клиник като една от най-добрите дентални клиники в България. Ето защо за нас е чест и удоволствие да ви поканим да ползвате нашите услуги – услуги, които ще ви помогнат да усетите вкуса на живота !

Инфинити клиник Ви очаква !

.

ОРТОДОНТСКО ЛЕЧЕНИЕ В КЛИНИКА INFINITY

Ранната диагностика на зъбно- челюстните аномалии е най- доброто решение за бързото справянето с тях. В ранна детска възраст се използват снемаеми апарати, които възстановяват несъответствията по-лесно и бързо поради незавършения растеж на челюстите.

След 18 годишна възраст промените са по- бавни, но с помощта на снемаеми ортодонски системи като АЛАЙНЕРИ и неснемаемите БРЕКЕТИ се постига нормално подреждане на “кривите” зъби. В клиника INFINITY използваме най-новите технологии в ортодонтията като алайнери, керамични брекети и др.

.

АЛАЙНЕРИ

(изравнители)

Съществуват различни методи за корекция на зъбните деформации. Често решението за корекция на захапката с брекети е трудно. Основните причини за това са:

 • дългата продължителност на лечението (достигащо до няколко години)
 • високата цена на брекетите (особено на естетичните варианти)
 • липсата на естетика на съзъбието по време на носенето на брекетите

По-модерена и ефективна алтернатива за коригиране на захапката са зъбните алайнери (изравнители).

алайнери цени

Изработката и подборът им зависят от характеристиките на съзъбието и резултатът, който се цели. Основното предимство на алайнерите е бързината, с която се постига желания краен ефект, високата естетика на съзъбието по време на носене на прозрачните шини и достъпната им цена. Ето защо, през последните години прозрачните алайнери се превърнаха в най-желаната опция и алтернатива за коригиране на съзъбието.

Цената на лечението зависи от сложността на случая и времето необходимо за лечение. Точната цена за всеки конкретен клиничен случай може да бъде определена едва след извършването на преглед и диагностика на съзъбието.

.

Какво представляват алайнерите ?

Алайнерите (изравнители) са пластично-еластични, прозрачни снемаеми шини, които се поставят върху зъбната редица.

алайнери и брекети

Външно те наподобяват на шините ползвани за домашно избелване на зъбите. В зависимост от зъбните деформации, денталният лекар може да назначи лечение с алайнери само на едната или и на двете челюсти едновременно. За разлика от брекетите, алайнерите не трябва да се носят през цялото денонощие. При нужда, пациентите могат сами да ги свалят и в последстивие да ги поставят обратно.

Алайнери Infinity Clinic

Обикновено алайнерите се свалят преди хранене и преди чистене на зъбите, след което се поставят отново. Свалянето и поставянето на алайнерите става бързо, лесно и напълно безболезнено.

.

Какъв е принципът на действие на алайнерите ?

Принципът на действие се състои в това, че по време на носенето им, алайнерите упражняват неусетен за пациентите и безболезнен натиск върху зъбите, насочвайки ги в в правилната и желана посока.

Системата на лечение с алайнери

Системата на лечение с алайнери (вижте по-долу Алайнери цени) представлява комплект от няколко шини. Точния им брой и моментът на замяна на едната шина с друга се определя от лекуващия дентален лекар. За да се постигне бърз ефект от лечението с алайнери, е необходимо те да се носят в рамките на 18-22 часа на денонощие. Препоръчително е свалянето на алайнерите да става само преди хранене и преди поддържката на ежедневната устна хигиена (чистене на зъби).

Ортодонтско лечение, алайнери, брекети

Абсолютната прозрачност, както и лесното сваляне на алайнерите са голямо придимство и за личния и интимен живот на пациента.

.

От какво са изработени алайнерите ?

За производството на алайнерите се използват високотехнологични материали като биосиликон (А-силикон) или билопластик. Тези материали са хипоалергении, нетоксични и не предизвикват алергични или възпалителни реакции. Специалният им съвтав прави алайнерите напълно прозрачни и невидими по време на носене. Това е важно за пациентите, които се притесняват от липсата на естетика при лечение с брекети. Алайнерите са достатъчно меки, за да са напълно атравматични за зъбите и венеца, но и достатъчно здрави (жилави), за да упражняват необходимия натиск, водещ до предвижването на зъбите в желаната посока.

.

Показания и противопоказания за лечение с алайнери

Преценката корекция на захапката с алайнери е възможна едва след обстоен преглед при дентален специалист и последваща диагностика на съзъбието. Алайнерите следва да бъдат изработени с изключителна прецизност и точност, поради което за разработката и производството им се използват компютърен моделаж, компютърна симулация и 3D принтери.

Показанията за използване на алайнери са:
 • Скупчване на зъбите
 • Наличие на процепи между зъбите (диастеми и/или треми)
процепи между зъбите
 • Неправилно позиционирани постоянни зъби (след смяна на млечните зъби)
 • Зъби завъртяни в неправилна посока
 • Изпъкнала челюст
 • За профилактика след лечение с брекети
 • При алергия към метали (ползвани при лечение с брекети и зъбни апаратчета)

Алайнерите могат да се ползват за корекция, както на малки дефекти на еденични зъби, така и на сериозни проблеми на цялото съзъбие.

Съществуват обаче и противопоказания за използването им :
 • Акутен (остър) стадии на парадонтоза
 • Гингивит (възпаление на венците)
 • Травма на зъбите (вкл. след луксация)
 • Груби аномалии и сериозни зъбно-челюстни деформации
 • Зъбен камък
 • Някои неврологични заболявания
 • Някои тежки хронични заболявания
 • Никнещи зъби
 • Множествена адентия – липса на голям брой зъби (повече от 4-5)

Много от противопоказанията са временни, а съпътстващите заболявания могат да бъдат лекувани, след което да се престъпи към лечение на съзъбието с алайнери. Независимо, че алайнерите са изключително нежни към зъбите, венците също са пряко засегнати, поради което е важно по време на лечението с алайнери да няма възпалителни заболявания, не само на зъбите, но и на венците.

.

Предимства на алайнерите

Повечето хора обръщат внимание предимно на естетическия компонент на алайнерите, който е голямо предимство в сравнение с брекетите.

Предимства на алайнерите
Коригирането на захапката с алайнери е и по-иновативна техника, имаща множество други предимства пред брекетите като :
 • Лекотата и прозрачността на алайнерите, запазват тъй-необходимата за пациента естетика през цялото време на ортодонтско лечение
 • Липса на възрастови ограничения за употреба. Алайнерите могат да бъдат ползвани, както за постоянни, така и за млечни зъби (при деца)
 • Кратки срокове за корекция – принципът на действие на алайнерите позволява бързото постигане на желания краен резултат
 • Прогнозируем ефект – възможностите на компютърното моделиране позволяват пациентите да видят целения краен резултат, дори преди началото на лечението
Прогнозируем ефект
 • Лесна грижа и поддръжка – алайнерите не изискват специална поддръжка, достатъчно е да ги изплакнете с топла вода
Лесна грижа и поддръжка
 • Лесна поддръжка на устната хигиена – при лечение с алайнери не са необходими специални грижи за хигиената на устната кухина. Алайнерите се свалят преди чистене на зъбите, след което устната хигиена се извършва по обичайния начин.
 • Хипоалергенност – за разлика от металните части ползвани при лечението с брекети, материалите от които се изработват алайнерите не предизвикват никакви алергични реакции
 • Липса на развитие на зъбен кариес по време на лечението с алайнери
 • Липса на увреждане на лигавицата на венците по време на носене на алайнерите
 • Бързо свикване с алайнерите в устата
 • Комфорт по време на носене – алайнерите са изключително леки, което заедно със своята прозрачност ги прави почти незабележими върху зъбите
 • Комфорт на ползване – алайнерите се свалят и поставят бързо и лесно, те нямат остри ръбове и не нараняват меките тъкани
 • Достъпна цена – лечението с алайнери от финансова гледна точка е по-достъпно в сравнение с други методи ползвани в денталната медицина.

Гореописаните предимства при алайнерите не оказват никакво влияние за намаляване ефективността на лечението с тях. Крайният резултат е напълно сравним с използването на несменяеми конструкции, каквито са брекетите.

.

Недостатъци на алайнерите

Въпреки своята практичност, удобство и множество предимства, алайнерите имат няколко недостатъка:

 • При деца лечението с алайнери е трудно контролируемо – децата често свалят алайнерите незабелязани от възрастните, например докато са в училище. Така ефективността на лечението намалява, което налага по-голяма продължителност на лечението
 • При тежки зъбно-челюстни деформации – в подобни ситуации алайнерите се ползват в комбинация с брекети.

.

Разлика между алайнерите и брекетите

В сравнение с брекетите, алайнерите имат следните предимства: Висока естетика по време на носене – алайнерите са прозрачни почти незабелижими шини.

Разлика между алайнерите и брекетите
 • Липса на травматичност към зъбите и меките тъкани –високотехнологичните и меки материали от които са произведени алайнерите са напълно атравматични за зъбите и венеца. При брекетите често се наблюдават възпалителни процеси по лигавицата на венците, както и развитие на кариес по зъбите.
 • Въздействие върху цялата зъбна редица – принципът на действие и дизайнът на алайнерите позволяват терапевтичното въздействие да се осъществява върху всичките зъби в зъбната редица, включително и върхи мъдреците. При брекетите подобно въздействие е слабо или почти неосъщесвимо.
 • Комфорт при носене – алайнерите повтарят напълно геометрията на зъбите, поради което не предизвикват усещането за „чужд предмет“ в устата.
 • Лесен достъп до зъбитев случай на необходимост за лечение на някой от зъбите в зъбната редица, алайнеритепозволяват това да се случва бързо и безпроблемно. Преди лечението, алайнерите просто се свалят, без да е необходимо ползването на специални инструменти.
Ортодонтско лечение, алайнери, брекети 1

След приключване на лечението те се поставят обратно върху зъбната редица.

 • Опростен процес на поставяне – за разлика от брекетите, първоначалното поставяне на алайнерите при денталния лекар заема не повече от 30 минути.
 • Ценово предимство – прозрачните алайнери са много по-евтини от „високоестетичните” сапфирени брекети.
 • Опростен процес на премахване – за разлика от брекетите, които се „демонтират” задължително от дентален лекар, при алайнерите това става просто чрез свалянето на шината, което може да направи пациента сам, без да се налага посещение при специалист.

.

Етапи на лечение с алайнери

Етап 1

Преди изработването на схемата за корекция на захапката с алайнери, е необходимо да се извърши пълно саниране на устната кухина. В случай, че денталният лекар установи наличие на зъбен кариес е необходимо той да бъде излекуван преди изработката на алайнерите. Липсата на заболявания и дефекти на зъбите, както и възпалителни процеси на венците по време на лечението с алайнери е от изключително значение за бързото постигане на желания краен ефект. За постигането на необходимата устна хигиена, на първо място е необходимо специализирано премахването на надвенечния и подвенечния зъбен камък и полиране на зъбите с “air-flow”. Наличието на зъбен камък по време на лечението може цялостно да компрометира целените резултати. Ето защо почистване на зъбен камък продължава през цялото време на лечението, като се извършва задължително на всеки 3 месеца.

Етап 2

Денталният лекар определя дали алайнерите, като метод на лечение са подходящи за пациента.

Денталният лекар

Ако се установи, че е възможна корекция на захапката с алайнери, специалистът взима диагностични отпечатъци на съзъбието и фиксира захапката. В някои случаи е необходимо да се направи и панорамна рентгенова снимка. Отпечатъците и рентгеновата снимка се изпращат в лаборатория, където се извършва диагностика и анализ.

Етап 3

С помощта на 3D скенер се създава виртуален компютърен модел на съзъбието.

3D скенер се създава виртуален компютърен модел на съзъбието

Специалисти изчисляват траекторията на движение на зъбите, отчитат всички параметри и след това преминават към 3D принтиране на алайнерите с помощта на специален принтер.

траекторията на движение на зъбите

В случай, че лечението включва няколко алайнери, те се проектират в самото начало и се принтират в необходимото количество. Следва етапът на пресоване с вакуумно-формиращ механизъм. Така бъдещият алайнер се загрява и фиксира върху 3D модела.

лечение на зъбни деформации 4

Следва двойно полиране. Резултатът от горните процеси е много точен отпечатък направен от биосиликон и готов за носене.

Етап 4

След изработването на персоналния комплект алайнери, денталният лекар при необходимост ажустира и поставя първия алайнер в устата на пациента.

лечение на зъбни деформации 3

В последствие пациентите получават подробни указания относно използването на алайнерите, и как да се грижат правилно за тях. Необходимите посещения за проследяване на лечението при лекуващия Ви дентален лекар са сравнително редки – не по-често от 1 път месечно. Тогава след контролен преглед и необходимата санация, пациентът получава следващия алайнер. Подравняването на зъбите става постепенно и под постоянен контрол на денталния лекар. На всеки три месеца денталният лекар задължително извършва напасване на следващите алайнери към новата ситуация на съзъбието (стрипинг). Всеки нов алайнер движи зъбите в желаната и предварително заложена при производството на алайнера посока.

.

Грижа за алайнерите и устната кухина

Грижата за алайнерите е сравнително проста, достатъчно е да изплакнете свалените алайнери с течаща топла вода и да ги изчеткате отвътре с обикновена мека четка за зъби и паста за зъби.

лечение на зъбни деформации 2

Те са изработени от полимерни материали, така че, за да се избегнете каквато и да е деформация, не използвайте твърде гореща вода. Алайнерите не изискват съхранение в специални разтвори, каквито са изискванията при протезите. Достатъчно е да съхранявате почистените алайнери в специална кутия.

лечение на зъбни деформации 1

.

Какава е цената на лечението с алайнери

Цената на лечението варира в широки граници и зависи от сложността на случая, тежестта на зъбната деформация и времето необходимо за лечение. От продължителността на лечението зависи и бройката алайнери в индивидуалния комплект. Точната цена за всеки конкретен клиничен случай може да бъде определена едва след извършен преглед и диагностика на съзъбието.

.

.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

.

Оценете ни!
[Общо: 65 Средно: 4.1]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: