Infinity Clinic push-to-call

Мезоконци, лечение на хиперхидроза (свръхизпотяване)

Мезоконци, лечение на хиперхидроза (свръхизпотяване)76

Лицето на жената eвизитната и картичка. По лицето можете да научите много за характер, навици и начина на живот. Факт е, че След определена възраст всяка жена има за цел – да прикрие истинската възраст и да изглежда по-млада от годините си . Ако гримът вече не е решение и Ви е страх от кръв и операции, можете да получите „ново“ лице за по-малко от 30 минути с Мезо-Botox-терапия.

Какво е Botox?

Невероятните свойства на ботулиновият токсин (ботокс) и неговият ефект върху кожата са открити случайно през 1982 г. по време на клинични изследвания при лечение на страбизъм и блефароспазъми. Като страничен ефект от ботокса е възникнало  изглаждане на напречните бръчки в зоната на челото. Ботоксът представлява отслабен ботулинов токсин тип А , който се синтезира в анаеробни условия от бактерията “ClostridiumBotulinum”. Тази бактерия е причинител на опасното заболяване наречено ботулизъм . Ботулинът попаднал в организма блокира работата на мускулите, което води до тяхната парализа – спиране на сърцето и смърт. Контролираното подкожно инжектиране на малки дози Ботокс причинява пареза (временна парализа) на мимическите мускули причиняваващи бръчките.

Какво са пентапептидите – МезоБотокс-подобни препарати ? 

 

Пентапептидът наречен „мезоботокс”,  е Botox-подобно активно вещество за третиране на бръчки предизвикани от съкращението на мимическата мускулатура. Създаден е за изключително ефективана терапия за линиите и бръчките на лицето, устните и околоочния контур. С пентапептидите се постига изглаждане на кожата, без рисковете на традиционното Botox лечение като привикване и локална токсикация на организма.

Пентапептидите  отслабват мускулите ин виво, което предотвратява образуването на бръчки.Този механизъм осигурява пълна алтернатива на Ботокса, както и съвместимост с него, водещ до синергичен ефект.

За или против инжекции МезоБотокс?

Преди да се вземе решение за тази процедура, е необходимо да сте запознати с всички плюсове и минуси на метода.  Някои казват, че мезоботоксът бързо премахва бръчките и признаците на стареене, други обсъждат основно вредните свойства на самия Botox.

Когато се прилага подкожно пентапептидът имитира действието на енкефалина – намалява възбуждането в неврона, като инхибира  потока на калциевите йони през мембраната и намалява Ca 2 + -зависимото освобождаване на невромедиаторите . Свързвайки се с рецепторите, пентапептидите предизвикват  конформационни промени водещи до инициране на каскада в невроните , което намаляване възбудимостта и активността на нервните клетки, намалява се и освобождаването на ацетилхолин. Така мускулните контракции се блокират, което от своя страна води до намаляване и изглаждане на бръчките.  В дългосрочен аспект процедурите с мезоботокс намаляват вероятността за поява на нови бръчки.

Мезоботоксът се използва в зони по лицето,

които първи са податливи на признаците на старостта: челото , областта между веждите , периорбиталната (около очите) и периорален зона (около устата).

МезоБотоксът широко се използва и за лечение на Хиперхидроза (свръх-изпотяване). Лечението се състои в прецизно инжектиране на препарата в зоните на потните жлези предизвикващи свръх-изпотяването.  МезоБотоксът се ползва и при лечението на мигрена и главоболие. При ползването на МезоБотокс чувствителността на кожата не се засяга, а действието на препарата преминава напълно след 6-9 месеца. МезоБотоксът се инжектира с ултра-тънки игли, като така не остават следи върху кожата. Ефектите от МезоБотокс – терапията се проявяват още на  третия – петия ден след процедурата. В световен мащаб не са открити отрицателни ефекти върху здравето на човека в следствие на употребата на МезоБотокс. В редки случаи след инжектирането на МезоБотокс пациентите се оплакват от дискомфорт в тритираната зона. Това се получава, когато мезоботоксът се инжектира твърде бързо, или повече от веднъж на шест месеца. Ако Ви е страх от отравяне с Ботулинов токсин (развитието на ботулизъм) може да сте спокойни защото В МезоБотокса не се съдържа токсин. Ако независимо от горното все още  се страхувате да се подложите на МезоБотокс-терапия бихме могли да Ви препоръчаме алтернативни методи за подмладяване и корекция на свързани с възрастта промени предлагани в Инфинити Клиник, като например:

•         Биоревитализация на лице със стволови клетки

•         Мезотерапия на лице с хиалуронова киселина

•         Контурна пластика на лице

•         Лазерна биоревитализация (подмладяване)

Показания за използването на МезоБотокс:

•         бръчки по лицето (и на други места)

•         при увисване на кожата

•         при свръх изпотяване (хиперхидроза)

•         при мигрена

Противопоказания за използването на МезоБотокс:

•         по време на бременност (кърмене)

•         мускулна слабост в областта на инжектирането

•         наличието на тежки хронични заболявания.

•         остри и хронични инфекции

•         кожни заболявания в областта на пробождането

•         индивидуална непоносимост и чувствителност към Botox

Процедурата започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. Обикновено не се налага поставянето на местна упойка. Процедурата не налага болничен престой. След процедурата, можете да продължите активно деня си.

Често задавани въпроси:

• Възможно ли е да се съчетаят МезоБотокс и бременност ? Не, бременността е противопоказание за процедурата .

• Коя терапия е по-добра – МезоБотокс или хиалуроновата киселина? Това са вещества, които имат различен механизъм на действие, но едновременното приложение на хиалуроновата киселина на мястото където е инжектиран МезоБотокс помага за запълването на дълбоки бръчки и вдлъбнатини по лицето и тялото .

• Съвместим ли е МезоБотоксът с антибиотици и други медикаменти? Препоръчва се МезоБотокс-терапията де се извършва две седмици след приемането на каквито и да е медикаменти (освен от тези които се приемат ежедневно и перманентно).

• Какво не трябва да правим непосредствено след МезоБотокс-терапията?

–          Препоръчва се през първите часове да се въздържате от консумация на алкохол, силно кафе, пикантни храни, тотюнопушене

–          През първите 4-5 часа след процедурата е желателно да не се позиционирате в хоризонтално положение (да не лягате) и да не масажирате мястото на пункцията

–          През следващите 4-5 дни след процедурата се забраняват слънчеви бани и солариум, парна баня и сауна, загряващи козметични маски и други процедури водещи до повишаване на кръвообращението в третираната зона

• Вреден ли е Мезо-Ботоксът? Не, инжектирането на Мезо-Ботокс не уврежда организма .

• Когато е видим ефекта от МезоБотокса? Ефектът на МезоБотокса започва 3-5 дни след въвеждането му и неговия ефект се увеличава в продължение на 3-4 месеца.

• Колко често мога да си инжектирам МезоБотокс на едно и също место? Най-добре е въвеждането на МезоБотокс да не е повече от един път на шест месеца.

• Има ли алергия към МезоБотокс? В редки случаи, но не алергия а свръхчувствителност към медикамента.

• На каква възраст може да се прави МезоБотокс-терапия? За тази терапия няма възрастова граница (с изключение на децата), но се препоръчва на пациенти след 30 годишна възраст.

.

ЦЕНИ ЗА БОТОКС, МЕЗОКОНЦИ, ЛЕЧЕНИЕ НА ХИПЕРХИДРОЗА (СВРЪХИЗПОТЯВАНЕ)

.

.

Оценете ни!
[Общо: 1 Средно: 5]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: