Infinity Clinic push-to-call

Кореново лечение, лечение на пулпит и периодонтит

лечение на пулпит 23

.

.

За клиника INFINITY

.

Здравословното състояние на зъбите се отразява пряко на качеството на човешкия живот. Здравите и добре подредените бели зъби са част от образа на един успял модерен човек. От здравето на зъбите зависи не само храносмилателния процес. Зъбите играят и важна естетическа роля. Красивата усмивка е символ на красота, просперитет и самочувствие.

В Инфинити клиник ще Ви помогнат да се сдобиете с прекрасна усмивка, която е важен фактор не само за здравето ви, но и ще Ви помогне да преуспеете в личния и професионален живот. Клиниката се намира в гр.София и е част от ИНФИНИТИ МЕДИКЪЛ ГРУП. Клиниката разполага с необходимото модерно оборудване, даващо възможност за разширено лечение и профилактика на стоматологичните заболявания. Днес броят на пациентите Инфинити медикал груп надвишава 20000 пациента. Това е резултат от висококачествените услуги предлагани в клиниката, в съчетание с работата на висококвалифициран персонал извършват необходимата подробна диагностика и предлагащ широк спектър адекватни услуги в сферата  на естетичната медицина и стоматология.

Инфинити клиник предлага комплексни стоматологични услуги и решения в сферата на терапията, ортопедията, парадонтологията, хирургичнта стоматология, протезирането, имплантологията, избелването, и др. Естетичната стоматология в клиниката ни ще ви помогне да се отървете от много вродени и придобити зъбни дефекти както и възстановяване на естествения цвят на зъбите. Чрез използването на модерна лазерна технология, лечението при нас се провежда деликатно и безболезнено.

Основни направления на стоматологичното лечение в Инфинити клиник:

  • Терапия (лечение на кариес, пулпит, ендодонтско лечение)
  • Ортопедия (корони, фасети, мостове, протези)
  • Парадонтология (лечение на парадонтити, периодонтити, парадонтоза)
  • Имплантология
  • Хирургия (екстракция на зъби и др.)
  • Стоматологична профилактика (почистване на зъбен камък и др.)
  • Ортодонтия
  • Детска стоматология

Инфинити клиник Ви дава стоматологичното лечение с европейско качество но на достъпни за България цени. Комфортно лечение, модерни и качествени услуги – това са основните принципи и философия на нашата дентална клиника. Високият професионализъм и пълна отдаденост в полза на всеки пациент са наредили  Инфинити клиник като една от най-добрите дентални клиники в България. Ето защо за нас е чест и удоволствие да ви поканим да ползвате нашите услуги – услуги, които ще ви помогнат да усетите вкуса на живота !

Инфинити клиник Ви очаква !

Пулпит

симптоми и лечение

За много хора непоносимият зъбобол е основен повод да се обърнат към стоматолог. Обикновено този вид болка е индикация за пулпит – възпаление на пулпата на зъба. Основната причина за пулпита е нелекуван кариес който е унищожил твърдите тъкани на зъба и инфекцията е стигнала до пулпата. Понякога пулпит може да се развие при счупване на зъба или от непрофесионални действия на стоматолога.

Симптоми на острия и хроничен пулпит

Както вече споменахме, основният симптом на пулпита е силна пулсираща зъбна болка която се засилва през нощта. Когато болката е само в зъба, говорим за остър локализиран пулпит. Когато болка обхваща не само зъба но и челюстта и главата в областта на засегнатия зъб говорим за дифузен пулпит. Заради силната болка пациенти често се затруднява да се посочи конкретния проблемен зъб. Той може да бъде идентифициран чрез реакцията му към студено, горещо  и други дразнители. Характерното за пулпита е, че при премахване на дразнитея болката не намалява. Аналгетици и народни средства не могат да помогнат за трайно решаване на проблема. Единственото решение е професионалното стоматологично лечение.

Пулпитът може да протича освен в остра и в хронична форма. Симптомите на хроничния пулпит не са толкова явно изразени. Проявява се с чувствителност към топло и студено, пациентът често се оплаква от един гнил дъх. Основния  риск при хроничния пулпит е че той може да премине в периодонтит. При хроничния пулпит често има изостряне на състоянието което се проявява с характерна на пристъпи болка. Тя се засилва както от топло така и от студено. Единствено при хроничния гангренозен пулпит както и при острия гноен пулпит зъбът реагира единствено на горещо а студеното спомага за намаляване на болката .

Лечение на пулпит

Лечението на пулпита в ранен стадий дава възможност пулпта която е необходима за нормално изхранване на зъба да бъде запазена. За това при подобни симптоми препоръчваме незабавно да се обърнете към стоматолог.

Извършва се тъй наречения биологичен метод на лечение, като възпалената пулпа се третира с специални калциеви препарати.На по-късен етап се извършва витална ампутация- частично се отстранява горната част на пулпа и се предписва се лечение с противовъзпалителни медикаменти.

Когато лечението  не бъде извършено в ранен стадий, е наложително да се прибегне до по-драстични мерки на лечение. Лечението на пулпит с признаци на остро възпаление може да се извърши по два основни метода:

1.  Мортална екстирпация– чрез поставянето на арсен се умъртвява възпалената пулпа на зъба, след което тя се премахва и се извършва  ендодонтско лечение, запълват се кореновите канали и се  възстановява цялостта на зъба. Този метод налага обикновено 2-3 посещения при стоматолога. 

2.  Витална екстирпация– под анастезия се премахва възпалената пулпа, извършва се ендодонтско лечение, запълват се кореновите канали  и се възстановява цялостта на зъба. С този метод лечението може да се извърши и в едно посещение при стоматолога.

Специалистите на Инфинити клиник ви препоръчват да се обръщате своевременно към специалистите ни за да предотвратите усложненията от кариес водещ до пулпит който може да доведе и до периодонтит. Не забравяйте, че крайният резултат може да е пълна загуба на зъба. Не го допускайте !

.

ЦЕНА ЗА КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ, ЛЕЧЕНИЕ НА ПУЛПИТ И ПЕРИОДОНТИТ

.

.

Оценете ни!
[Общо: 3 Средно: 4.7]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: