Infinity Clinic push-to-call

Лазерно премахване на татуировки и перманентен грим

Лазерно премахване на татуировки и перманентен грим 54

.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ И ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ В КЛИНИКА INFINITY

Често крайният резултат от направения Ви перманентен грим или татуировка сериозно се разминават с първоначалните Ви представи и очаквания, особено ако са били направени от непрофесионален или начинаещ майстор-татуист.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ

Освен грозните и неестетични форми и пропорции, често се наблюдава нестабилност и промяна в цветовете (отенъка) на ползваните пигменти. Промяната на цветовете най-често е от черен към сиво-син и от кафяв към червен цвят.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 1

Причина за промяната на цвета е неправилното инжектиране на пигмента (твърде дълбоко) и/или на ползването на некачествени и евтини пигменти. Благодарение на лазерното премахване на татуировки и перманентен грим, подобен тип „катастрофални резултати” вече могат да бъдат преодоляни, а кожата върната в първоначалния и вид.

.

Какъв е механизъмът на премахването на татуировки и перманентен грим с лазер

Механизмът на лазерното отстраняване на татуировки и перманентен грим се базира на принципа на подкожната „експлозия” на пигмента в резултат на въздействието от лазерното лъчение. По този начин пигментът се разбива на милиони нано-частици и в последствие се абсорбира от специални клетки наречени „фагоцити”. Основната функция на тези клетки е да отстраняват чужди тела от човешкия организъм. Благодарение на лимфната система в рамките на около месец, обработените от фагоцитите частици пигмент напускат завинаги тялото ни. Този процес е абсолютно безопасен, а резултатът от него е чиста и с възстановен цвят кожа.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 1

Лазерното премахване на татуировки и перманенен грим започва винаги с консултация при лекар, който установява вида и дълбочината на татуировката и подбира нужния вид лазерна терапия за извършването на ефективно отстраняване на пигмента. В зависимост от вида татуировка, нейната дълбочина и ползваните цветове пигмент, за отстраняването се използват лазерни апарати генериращи различна дължина на лазерните лъчи. Именно дължината на вълната определя, кои цветове ще бъдат премахнати. Лазерните апарати генериращи дължина на вълната 532 nm. премахват топлите цветове и оттенъци, като червено, жълто, зелено и др.. Тези генериращи дължина на вълната 1064 nm. – премахват студените цветове – черно, кафяво, синьо и др.. Непрофесионалния подход, като неправилно определяне дълбочината на татуирания пигмент или ползването на неправилната дължина на лазерните вълни, не само могат да навредят на кожата Ви, но и винаги водят до минимален или нулев ефект от лазерната терапия. Ето защо, в случай, че сте решили да се подложите на лазерното премахване на татуитовки или перманентен грим, Ви съветваме да се обърнете към специализирано медицинско заведение.

.

Методи за премахване на татуировки

и перманентен грим

За лазерно отсраняване на татуировки и перманентен грим, в медицината се използват два метода :

1. Неаблативен метод – характерното за този метод е че няма нарушаване цялостта на кожата. За него най-често се използват Q-switched лазери с дължина на вълната1064 nm..Товае най-безопасният и най-често срещаният тип лазер ползван за премахване на татуировки и перманентен грим. Ако сте решили да премахнете татуировката си или перманентният си грим с лазер, при това без да нарушавате цялостта на кожата си, то Ви препоръчваме да изберете конкретно този вид. Благодарение на  изключително дългата лазерна вълнавълна – 1064 nm., е възможно проникване и в по-дълбоките слоеве на кожата на дълбочина до 6 mm.. Единственият недостатък на неаблативния метод с Q-switched лазер е, че за постигането на желания краен резултат ще е необходимо да се въоражите с малко-повече търпение, тъй като по-щадящият кожата метод изисква повече лазерни процедури.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 2

За разлика от други видове лазерни устройства, Q-switched лазерът разполага с възможността да генерира и по-къси вълни с дължина 532 nm., като така е ефективен не само при тъмни и студени тонове, но и при червени, жълти и други по-топли цветове и нюанси. Ето защо Q-switched лазерната технология се счита за „златния стандарт“ при неаблативното премахване на татуировки и перманентен грим при всички фототипове на кожата.

2. Аблативен метод – при този метод най-често се използват CO2 – лазери с дължина на вълната – 10600 nm.. Обикновено той се ползва за по-бързо отстраняване на нежелания проблем, както и при „по-упорити и дълбоки” татуировки и перманентен грим. Аблативният метод е базиран на принципа – премахване на пигмента чрез фракционно „изпаряване” на епидермиса и дермата. Ето защо след процедурата с CO2 – лазер се наблюдава временно частично нарушаване цялостта на кожата.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 3

Това е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени увредената от лазера и богата на нежелания пигмент стара кожа с нова. При аблативния фракционен лазерен метод, енергията и накрайникът на CO2 лазера са настроени така, че проникването на лазерните лъчи да става през епидермиса и да достига и повлиява дори дълбоките слоеве на дермата, като по този начин премахва и най-дълбоките и „упорити” татуировки.

.

Колко процедури са необходими за премахнето на татуировка или перманентния грим?

За да премахне напълно една татуировка или перманентния грим са необходими средно между 2 и 14 процедури с лазер. Най-често обаче още на 6 – 8-тата процедура желаният ефект е постигнат.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 4

Броят на лазерните процедури зависи от следните фактори:

1.Какъв вид татуировъчни техники (технологични похвати) и апаратура е била ползвана за направата на татуировката или перманентния грим. Модерните техники и апаратура за направата на татуировки и перманентен грим изискват по-малко процедури и интегрират по-малко пигмент на по-малка дълбочина. „Прахообразните вежди” татуирани по иновативния метод могат да бъдат напълно премахнати в рамките на 2-3 лазерни процедури, а „акварелните устни” до 3-4 лазерни процедури. Ако трябва да да се премахне татуировка или перманентен грим направени по класическата стара и дълбока тенология, то може да са необходими 7-8 дори и повече лазерни процедури.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 5

Трябва да имате в предвид, че често названията на извършвания Ви от майстора-татуист перманентен грим или татуировка, са произволно ползвани от него, като се цели да звучат по-модерно и привлекателно. Това, че майсторът-татуист нарича направената от него татуировка „прахообразни вежди“ или „акварелни устни” не означава, че татуировката е направена чрез иновативните технники и с нова апаратура.

2. Тип и състояние на кожата. Ако под настоящата татуировка има неуспешно извършен микроблейдинг или друг вид татуировка и са останали белези или остатъчен пигмент, за отстраняването им ще са необходими повече лазерни процедури. При подобен случай е препоръчително да се ползва дълбокият „аблативен” метод за лазерно отстраняване на татуировки и перманентен грим.

3. Дълбочина на интеграция, плътност и състав на пигмента.

4. От голямо значение е и възрастта на татуировката или перманентния грим. Колкото по-стара е една татуировка, толкова повече лазерни процедури ще са необходими за пемахването и.

5. Равномерното разпределение на пигмента в кожата.

6. Местоположението на картината (при татуировките)

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 6

7. Наслояването на пигмент, ако е целено прикриването на една татуировка с друга.

8. Обмяната на веществата на пациента.

Точният брой процедури винаги е строго индивидуален и зависи изключително от гореописаните фактори. Ето защо е невъзможно предварително да бъде определен точният брой лазерни процедури необходими за постигането на желания ефект. Възможно е на базата схемата на „Kirby-Disay” да бъде предположен приблизителният брой необходими процедури (виж снимките по-долу). От всяка схема получавате определен брой точки. Като съберете всички точки от отделните схеми, ще получите приблизителният брой лазерни процедури необходими за постигане на желания ефект.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 7
ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 8
ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ 9

В зависимост от типа кожа, вида татуировка или перманентен грим, лекарят в медицинското заведение ще определи интервалът между лазерните процедури. Често той е различен между отделните процедури и зависи от състоянието на кожата след извършената лазерна терапия. Средно интервалът между две лазерни процедури е 28-30 дни.

.

Как влияе лазерът върху различните цветове ?

Лазерната терапия за премахне на татуировки или перманентнен грим е изключителнпо ефективна при черните, тъмносивите, тъмнокафявите, сините, червените и други тъмни цветове по кожата. При татуировки и перманентен грим с такива нюанси може да се очаква ефективност в рамките на 98-99%. Много по-бавно и по-слабо се повлияват белите, телесните, жълтите и други по-светли цветове.

Как влияе лазерът върху различните цветове ?

Ето защо често пациентите отчитат по-бързо изсветляване на определени части на татуировката (по-тъмните), докато по-светлите остават по-продължително и за премахването им са нужни повече процедури.

.

Има ли опасност да останат белези ?

Появата на белези е възможна при следните случаи:

 • Предразположение към образуване на келоидни белези
 • Ако по време на периода на възстановяване и заздравяване на кожата тя отново е била механично наранена
 • Ако по време на оздравяителния и възстановителния период кожата е била изложена на прякомерна ултравиолетова светлина (солариум, слънчеви бани)
Има ли опасност да останат белези ?
 • Ако не са спазени препоръките на лекаря относно правилната грижа за кожата след лазерната процедура
 • Ако за лазерната процедура е използван неподходящ тип лазерен апарат или неправилната дължина на вълната

.

Какво се случва с косъмчетата на веждите по време и след лазерната процедура за  премахване на перманентен грим ?

Възможно е по време на процедурата косъмчетат на веждите да загубят част от пигмента меланин, който ги оцветява и да станат по-светли. В последствие с израстване на новите косъмчета, цветът се възстановява.

Има ли опасност да останат белези ? 2

Защо скоро след лазерната процедурата цветът на татуировката или перманентния грим отново се възстановява ?

Винаги след лазерната процедура цветовете на татуировката или перманентния грим изглеждат силно изсветляли, но няколко часа след процедурата цветът отново се възстановява.

Има ли опасност да останат белези ? 3

Това се случва в резултат на лазерното въздействие върху пигмента и реакцията на кожата. Оценяването на резултатите от лазерната терапия могат да бъдат направени едва 30-45 дни след процедурата, тъй като разпадането на пигмента и неговото извеждане от организма е бавен процес.

.

Ще има ли зачервяване и подуване след лазерната процедура ?

Зачервяването и появата на оток веднага след лазерната процедура за премахване на татуировка или перманентен грим е нормална реакция на кожата към лазерното лъчение. Обикновено те изчезват в рамките на няколко дни. Степента на отока зависи и от използвания лазерен метод, от вида кожа, както и от цвета и интензитета на татуировката. При по-интензивните и тъмни татуировки, често освен отока се наблюдава и поява на мехурчета по кожата, което е нормална реакция на кожата към високата температура свързана с лазерната процедура. В случай на поява на мехурчета (втора степен на изгаряне) е препоръчително кожата да бъде третирана с дефламол. Отокът след аблативния метод е по-отчетлив и по-продължителен в сравнение с този след неаблативния метод.

Има ли опасност да останат белези ? 4

Въпреки зачервяването и отока в следствие на лазерната процедура, пациентът получава специфичен „бонус” в третираната с лазер зона, като премахване на неравностите, белезите, бръчките, старческите петна, петна след акне и мелазма, както и лазерно подмладяване на кожата.

.

Подготовка за лазерната процедурата за премахване на татуировки или перманентен грим

За да получите максимално добър резултат от лазерната процедура, а кожата Ви да заздравее бързо и без негативни последици, се препоръчва следното:

 • Поне 2 седмици преди процедурата с лазер да не излагате зоната която ще бъде третирана на директно ултравиолетово  лъчение (слънчеви бани, солариум)
Има ли опасност да останат белези ?5
 • Поне 2 седмици преди процедурата да не подлагате зоната която ще бъде третирана с лазер на химичен пилинг или микродермабразио
 • Няколко дни преди процедурата, не ползвате сауна
 • Поне 2 седмици преди процедурата да не ползвате върху третираната зона химически депилатори
 • Непосредствено преди процедурата да премахнете грима от зоната която ще бъде третирана

.

Грижи за кожата след лазерната процедура

След лазерната процедура се изискват специални грижи за кожата. Ето защо следва да съблюдавате следните препоръки:

 • Избягвайте физически наранявания и въдействие на химически средства  върху третираната с лазер зона
Грижи за кожата след лазерната процедура
 • Поне месец след лазерната процедура не подлагайте третираната с лазер зона на химичен или физически пилинг (скрабове, ексфолеращи ръкавици и масажни четки)
 • Не мокрете третираната зона поне 2 дни
 • Поне 2 седмици преди и след процедурата не подлагайте третираната с лазер зона на прекомерна слънчева светлина (слънчеви бани, солариум). Директното излагане на UV лъчи може да доведе до хипо- или хиперпигментация.
 • Поне 2 дни преди и след процедурата не ползвате гореща вана
 • Поне 2 седмици след процедурата с лазер не плувате в басейни, тъй като хлорът във водата силно дразни кожата в третираната с лазер зона
 • Поне 2 седмици след процедурата с лазер поради риск от инфекции, прегряване и изгаряния, ползването на сауна също е забранено
 • Не ползвайте левкопласт, за да прикриете третираната с лазер зона
 • Ако в третираната зона се образува коричка, не я „чоплете” Оставете след необходимата епителизация тя сама да падне
 • Поне седмица след процедурата не третирайте зоната с продукти съдържащи алкохол или други дразнещи кожата вещества

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ

И ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ

.

.

Оценете ни!
[Общо: 28 Средно: 3.5]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: