Infinity Clinic push-to-call

Лазерно премахване на стрии

Лазерно премахване на стрии 32

.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY

Фракционната лазерна терапия е единственият към момента признат в медицината метод за ефективна борба със стриите по кожата. Този лазерен метод е нова ера в нехирургичното отстраняване на стрии. По време на процедурата „лазерна фракционна термолиза на стрии” свръх-тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания по засегнатата от стрии кожа, като така отстранява част от старата кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на нови клетки, като в третираната зона се формира нова млада кожа. По този начин се подобрява качеството на кожата и се възстановява еластичността и. Фракционното лазерно шлифоване и заличаване на стрии може да се извърши върху всяка част на кожата на тялото: бедра, седалище, корем, гърди и др.. По време на процедурата с фракционния СО2 лазер се третират повърхностните и средно-дълбоките слоеве на кожата, като така се заличават стриите и се стимулира производството на нови колагенови влакна в съседни зони на кожата. След известно време в увредените участъци се образува еластична млада кожа, а разтегнатата от стрията кожа се свива и релефът и значително се изглажда. За постигането на добър ефект се препоръчват 4-6 процедури с интервал от 3-4 седмици.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY

.

Какво представлява лазерното фракционно заличаване на стрии

Лазерната CO2 фракционна терапия за премахване на стрии е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени разстегнатата и увредена от стриите кожа с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и е без странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (нежен към кожата) метод познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всичките вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона.

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч „изпарява” стотици микроскопични дупчици в кожата където са се появили стриите и образува, така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които стара кожа с всичките и дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от дефекти кожа. Фракционният лазер е настроен така, че лъчите да достигат до средно-дълбоките слоеве на дермата. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура, което позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция и образуване на белези. Освен частичното премахване на компрометираната от стрии кожа, това „лазерно надупчване” предизвиква активен растеж на млади клетки, влакна и капиляри, които постепенно заместват увредената от стрии кожа. Многократното повтаряне на фракционната лазерна терапия постепенно замества старата увредена кожа, като в последствие след 5-6-та процедура стриите се заличава напълно. Препоръчителният интервал между отделните процедури е 3-4 седмици.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 1

.

Предимства на лазерното фракционно премахване на стрии

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата (стрии, белези и др.)
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим за зони по цялото тяло
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.
ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 2

.

Препоръки след лазерната процедура

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50) в продължение на 1-2 месеца след процедурата
 • В рамките на една седмица след процедурата, не използвайте разяждащи ексфолианти
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим.

.

Болезнена ли е процедурата ?

За намаляване на дискомфорта, по време на самата процедура третираната с лазер зона се обдухва с изстуден до – 20ºC въздух. Това до голяма степен намалява дискомфорта от процедурата.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 3

.

Може ли фракционния лазер да ми навреди ?

Медицински е доказана абсолютна безопасност и отсъствие на какъвто и да е ефект на фракционния лазер върху вътрешните органи на човека.

.

Колко процедури са необходими за постигане на желания ефект ?

Невъзможно е предварително да бъде определен точния брой процедури необходим за постигане на желания от пациента ефект. На първо място терминът „желан ефект” е много разтегливо понятие. Броят процедури е строго индивидуален и зависи от възрастта на пациента, зоната на третиране, типа кожа, особеностите на индивидуалната реакция и регенерация на тъканите, както и от сложността на крайната цел.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 5

.

Има ли странични ефекти от процедурата с фракционен лазер ?

Ако бъдете добре консултиран, следвате препоръките на лекаря, а процедурата Ви бъде извършена с модерна апаратура, вероятността за странични ефекти е минимална. Основният страничен ефект е зачервяването, което прилича на „изгаряне” от продължително излагане на слънце. Това е естествена реакция на кожата. Ако след процедурата не пазите кожата от прекомерно излагане на слънчева светлина (включително през зимата), е възможна появата на лека хиперпигментация, която изчезва сама в рамките на няколко месеца.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ

.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

.

Оценете ни!
[Общо: 32 Средно: 4.1]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: