Infinity Clinic push-to-call

Лазерно премахване на стрии

Лазерно премахване на стрии 32

.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY

Фракционната лазерна терапия е единственият към момента признат в медицината метод за ефективна борба със стриите по кожата. Този лазерен метод е нова ера в нехирургичното отстраняване на стрии. По време на процедурата „лазерна фракционна термолиза на стрии” свръх-тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания по засегнатата от стрии кожа, като така отстранява част от старата кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на нови клетки, като в третираната зона се формира нова млада кожа. По този начин се подобрява качеството на кожата и се възстановява еластичността и. Фракционното лазерно шлифоване и заличаване на стрии може да се извърши върху всяка част на кожата на тялото: бедра, седалище, корем, гърди и др.. По време на процедурата с фракционния СО2 лазер се третират повърхностните и средно-дълбоките слоеве на кожата, като така се заличават стриите и се стимулира производството на нови колагенови влакна в съседни зони на кожата. След известно време в увредените участъци се образува еластична млада кожа, а разтегнатата от стрията кожа се свива и релефът и значително се изглажда. За постигането на добър ефект се препоръчват 4-6 процедури с интервал от 3-4 седмици.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY

.

Какво представлява лазерното фракционно заличаване на стрии

Лазерната CO2 фракционна терапия за премахване на стрии е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени разстегнатата и увредена от стриите кожа с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и е без странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (нежен към кожата) метод познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всичките вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона.

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч „изпарява” стотици микроскопични дупчици в кожата където са се появили стриите и образува, така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които стара кожа с всичките и дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от дефекти кожа. Фракционният лазер е настроен така, че лъчите да достигат до средно-дълбоките слоеве на дермата. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура, което позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция и образуване на белези. Освен частичното премахване на компрометираната от стрии кожа, това „лазерно надупчване” предизвиква активен растеж на млади клетки, влакна и капиляри, които постепенно заместват увредената от стрии кожа. Многократното повтаряне на фракционната лазерна терапия постепенно замества старата увредена кожа, като в последствие след 5-6-та процедура стриите се заличава напълно. Препоръчителният интервал между отделните процедури е 3-4 седмици.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 1

.

Предимства на лазерното фракционно премахване на стрии

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата (стрии, белези и др.)
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим за зони по цялото тяло
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.
ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 2

.

Препоръки след лазерната процедура

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50) в продължение на 1-2 месеца след процедурата
 • В рамките на една седмица след процедурата, не използвайте разяждащи ексфолианти
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим.

.

Болезнена ли е процедурата ?

За намаляване на дискомфорта, по време на самата процедура третираната с лазер зона се обдухва с изстуден до – 20ºC въздух. Това до голяма степен намалява дискомфорта от процедурата.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 3

.

Може ли фракционния лазер да ми навреди ?

Медицински е доказана абсолютна безопасност и отсъствие на какъвто и да е ефект на фракционния лазер върху вътрешните органи на човека.

.

Колко процедури са необходими за постигане на желания ефект ?

Невъзможно е предварително да бъде определен точния брой процедури необходим за постигане на желания от пациента ефект. На първо място терминът „желан ефект” е много разтегливо понятие. Броят процедури е строго индивидуален и зависи от възрастта на пациента, зоната на третиране, типа кожа, особеностите на индивидуалната реакция и регенерация на тъканите, както и от сложността на крайната цел.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ В КЛИНИКА INFINITY 5

.

Има ли странични ефекти от процедурата с фракционен лазер ?

Ако бъдете добре консултиран, следвате препоръките на лекаря, а процедурата Ви бъде извършена с модерна апаратура, вероятността за странични ефекти е минимална. Основният страничен ефект е зачервяването, което прилича на „изгаряне” от продължително излагане на слънце. Това е естествена реакция на кожата. Ако след процедурата не пазите кожата от прекомерно излагане на слънчева светлина (включително през зимата), е възможна появата на лека хиперпигментация, която изчезва сама в рамките на няколко месеца.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ

.

.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

.

Оценете ни!
[Общо: 49 Средно: 4]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: