Infinity Clinic push-to-call

Лазерно премахване на бенки, папиломи, кондиломи, хемангиоми, брадавици, кокоши трън, ксантелазми и др.

Лазерно премахване на образувания 32

.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕНКИ, ПАПИЛОМИ, КОНДИЛОМИ, ХЕМАНГИОМИ, БРАДАВИЦИ, КОКОШИ ТРЪН, КСАНТЕЛАЗМИ И ДРУГИ ОБРАЗУВАНИЯ В КЛИНИКА INFINITY

Повечето хора имат по тялото доброкачествени новообразувания. Това са бенки, папиломи, кондиломи, хемангиоми, брадавици, кокоши трън, ксантелазми и др. Често те се появяват в следствие на прекомерно излагане на слънце, хормонални нарушения, промени свързани с възрастта, наследствена предразположеност, нарушаване целостта на кожата, вирусни инфекции и др. Малко хора знаят, че често срещаните обикновени папиломи (прости,плоски или плантарни брадавици) се причиняват от т.нар. папилома вирус. Кожните образуванията могат да променят формата и цвета си, да увеличават размера си, да причинят дискомфорт (сърбеж, парене) и да кървят. Ето защо те често представляват и козметичен дефект, влияещ пряко върху външността и самочувствието на човека. Някой от тях изискват особено внимание и диагностика. 

Лазерно премахване на бенки

Преди години единствените методи за лечение на кожни образувания са били хирургичното им изрязване със скалпел или криодиструкцията им с течен азот. Тези традиционни стари методи за премахване имат съществени недостатъци, свързани с болка, многократни процедури, болков дискомфорт и появата на белези.

.

Принцип на действие на CO2– лазерна терапия?

Отстраняването на бенки, папиломи, брадавици и др. с въглеродно-диоксиден (CO2) лазер е базиран на принципа на аблация (изпаряване) на клетките. Кожното образувание се третира с високоинтензивен лазерен светлинен поток, което води до унищожаване на патологично променените тъкани. Няколко дни след процедурата на мястото на дефекта се появява коричка. За да избегнете инфекция и поява на белези трябва да следите коричката да не бъде преждевременно премахната. След няколко дни коричката пада сама. Кожата под нея остава чиста и гладка.

Лазерно премахване на бенки 1

Лазерното отстраняване на доброкачествени образувания на кожата, което се използва в клиника INFINITY, е най-съвременният бърз и деликатен метод на лечение. Методът се характеризира с малка травматичност, липса на кръвотечение по време на процедурата и липса на възпалителна реакция след процедурата (поради липса на дермакационна линия). Това позволява след извършването на лазерната интервенция оздравителният процес да протича в пъти по-бързо от колкото при старите традиционни методи.

Старите класически методи имат редица недостатъци. При хирургичния метод (изрязване със скалпел) има силно кървене и почти винаги се налага зашиване на раната, водещо в последствие до висок риск от възпалителни процеси и появата на неестетични белези. При криодеструкцията (изгаряне с течен азот) има сериозен болков дискомфорт в процеса на оздравяването и метода често налага множество повторни процедури.

.

Безусловните предимства на лазерното отстраняване на кожните образования са:

 1. Липса на кървене по време на лазерната манипулация.
 2. Пълна стерилност на процедурата (с кожата контактува единствено лазерния лъч).
 3. Липса на възпалителни процеси – поради високата температура на лазерния лъч след приключване на процедурата, в раната има пълна липса на микроорганизми.
 4. Лесното достигане до нужните в дълбочина засегнати участъци на кожата.
 5. Бързо възстановяване – 1 до 3 седмици в зависимост от вида и размера на отстраненото образувание (лазерът стимулира регенерацията на клетките на кожата).
 6. Безболезненост – премахването се извършва с локална анастезия, но дори и без нея, повечето пациенти изпитват само лек дискомфорт.
 7. Висока естетичност – след лазерната процедура липсват белези, изгаряния и пигментации.
 8. Бърза рехабилитация – възможността с прецизна точност да се контролира дълбочината на проникване и отстраняване води до по малка травма и по-бързо възстановяване.
 9. Кратко времетраене на манипулацията – лазерното премахване на образувания е бърза процедура (отнема само няколко минути), което позволява в едно посещение да бъдат премахнати множество образувания.
 10. Прецизност на метода – заради ултратънкия лъч, лазерът дава възможност да се премахне само засегнатата тъкан, без да се засяга здравата кожа.
 11. Липса на необходимост от последващи посещения – след процедурата с лазер не е необходимо поставяне на превръзки и последващи посещения за махане на конци. При лазерната терапия в някои от случаите единствено се налага поставянето медицинска лепенка която, пациентът след няколко дни премахва сам.
 12. Ценово предимство – през последните години цените на лазерните процедури за отстраняване на образувания са достигнали нива по-ниски от тези на старите класически методи.
Лазерно премахване на бенки 2
Противопоказания:
 • Онкологични или автоимунни заболявания
 • Захарен диабет тип I
 • Епилепсия
 • Обострена херпесна инфекция
 • При общо неразположение – настинка
 • Бременност

.

Как протича процедурата ?

Първоначално лекарят извършва оглед на образуванието и установява дали същото подлежи на лазерно отстраняване. За всяко образувание се избират индивидуални параметри на мощността на лазера.

Лазерно премахване на бенки 3

Вторият етап е отстраняването на образуванието. Поставя се локална анестезия, след което лазерният лъч постепенно, слой по слой, премахва ненужната тъкан от повърхността на кожата, без да засягат околните тъкани. По време на лазерната процедура няма кървене. В края на процедурата третираните с лазер зони се обработват с антисептик и пациентът получава препоръки за необходимите грижи за третираната зона.

.

Грижи за третираната зона след процедурата:

Поне 2-3 седмици след лазерната процедура се забраняват посещенията на сауни, парни бани и басейни. 2-3 дни след лазерната интервенция не се препоръчва къпане в гореща вана и дълъг душ. Образувалата се на третираното място „коричка” трябва максимално дълго да се пази от преждевременно физическо  премахване, докато тя сама се отдели от кожата. Коричката не трябва да се маже с кремове, лосиони, спиртни разтвори или други медицински и немедицински препарати.  2-3 седмици след падането на коричката трябва да се избягва излагането на зоната на прекомерна слънчева светлина (плаж), както и на солариум. Често при премахване на кокоши трън в зоната на стъпалото, коричката не пада сама и започва натрупване на груба кожа около тази зона. В случай, че 14-20 дни след лазерната процедура коричката не е паднала,  се препоръчва нежното и изстъргване с пемза или козметична пиличка за мазоли. В последствие процедурата по отстраняване на по-грубата кожа в третираната зона трябва да продължи поне 2-3 месеца.

.

Какви видове кожни образувания премахваме с лазер в клиника INFINITY ?

 • Бенки (невуси) – плоски петна, състоящи се от меланоцити. Може да варират по размер и форма. Обикновено те не причиняват никакъв дискомфорт. Ако бъдат повредени, могат да започнат да се увеличават по размер. Те често се появяват при прекомерно излагане на ултравиолетово лъчение (слънце или солариум) и хормонални нарушения.
 • Брадавици и кокоши трън – това са кожни образувания с гъста текстура. Причиняват се най-често от човешки папиломен вирус (Human papillomavirus – HPV) и биват плоски, висящи и изпъкнали. Делят се основно на:
 1. Обикновени брадавици по дланите
 2. Плантарни веруки – „кокоши тръни“ по стъпалата
 3. Плоски „младежки“ брадавици – обикновено по лицето и шията
 4. Островърхи брадавици – обикновено по лицето и шията
 5. Периунгвални веруки – брадавици около и под ноктите
 6. Брадавици по лигавицата на носа или по полулигавицата на устните

Цветът им е от естествен до тъмно кафяв. Може да кървят, да предизвикват силна болка и дискомфорт при ходене, ако са разположени върху стъпалото. Прекомерното излагане на слънце, хормонални нарушения, нараняване на кожата и някои заболявания могат да доведат до патологични промени в тяхната структура. Ето защо тяхното отстраняване с лазер не е само препоръчително, а задължително !

 • Папиломи – образувания, подобни на полипи с различна плътност. Те имат тънко краче и основа, наподобяваща възел. Възникват при активирането на човешкия папиломен вирус (HPV) поради намаляване на имунната бариера. Цветът им е близък до естествения цвят на кожата.
 • Кондиломи (генитални папиломи или брадавици) – това са неправилни израстъци, които се издигат на 3-5 мм. над повърхността на кожата. Краищата са неравномерни, наподобяващи гребен. Гениталните папиломи се сгъстяват и се изострят в единия край. Често се появяват дефекти в интимната област. Предават се най-често по полов път.
Лазерно премахване на бенки 4

Хемангиоми – това са доброкачествени новообразувания на кръвоносните съдове. В повечето случаи представляват козметичен дефект но често могат да предизвикат усложнения.

Ксантелазми (образувания по клепачите) – те се образуват от ксантомни клетки. Тези клетки се изпълват с мастни капчици (естерифициран холестерол). Разположението им е в горния рехав слой на дермата. Повечето хора, които имат такъв тип образувания, имат нарушения в липидния профил.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕНКИ, ПАПИЛОМИ, КОНДИЛОМИ, ХЕМАНГИОМИ, БРАДАВИЦИ, КОКОШИ ТРЪН И КСАНТЕЛАЗМИ

.

.

Оценете ни!
[Общо: 125 Средно: 3.9]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: