Infinity Clinic push-to-call

Лазерно премахване на белези

Лазерно премахване на белези 32

.

ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ В КЛИНИКА INFINITY

Фракционният лазерен метод е нова ера в нехирургичното отстраняване на келоидни и хипертрофични белези по кожата. По време на процедурата „лазерна фракционна термолиза на белези” свръх-тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания в съединителната тъкан (от която се състои белега), като така отстранява част от засегнатата стара кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на нови клетки, като в третираната зона се формира нова млада без дефекти кожа.

.

Какво представлява лазерното фракционно премахване на белези

Лазерната CO2 фракционна терапия за премахване на белези е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени увредена кожа (келоиден белег) с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и е без странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (нежен към кожата) метод познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всичките вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона. Ето защо лазерната фракционна терапия е и основният и най-модерен метод за справяне с белезите след акне.

Какво представлява лазерното фракционно премахване на белези

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч „изпарява” стотици микроскопични дупчици в съединителната тъкан от която се е образувал белега и създава, така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които стара кожа с всичките и дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от дефекти кожа. Фракционният лазер е настроен така, че лъчите да достигат до по-дълбоките слоеве на кожата – дълбоката дерма. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура, което позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция или образуване на нова съединителна тъкан. 

Какво представлява лазерното фракционно премахване на белези 1

Освен частичното премахване на съединителната тъкан (тъканта на келоидния или хипертрофичния белег), това „лазерно надупчване” предизвиква активен растеж на младите клетки, влакна и капиляри, които постепенно заместват тъканта на белега. Многократното повтаряне на фракционната лазерна терапия прави белега по-малък и мек, а релефът му се изравнява с нивото на кожата, като в последствие след 5-6-та процедура се заличава напълно. Препоръчителният интервал между отделните процедури е 3-4 седмици.

Какво представлява лазерното фракционно премахване на белези 2

.

Предимства на лазерното фракционно премахване на белези

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата (белези, стрии и др.)
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим за зони по цялото тяло
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.
Предимства на лазерното фракционно премахване на белези

.

 Препоръки след лазерната процедура

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50) в продължение на 1-2 месеца след процедурата
 • В рамките на една седмица след процедурата, не използвайте разяждащи ексфолианти
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим.
Предимства на лазерното фракционно премахване на белези 1

.

Болезнена ли е процедурата ?

За намаляване на дискомфорта, по време на самата процедура третираната с лазер зона се обдухва с изстуден до – 20ºC въздух. Това до голяма степен намалява дискомфорта от процедурата.

.

Може ли фракционния лазер да ми навреди ?

Медицински е доказана абсолютна безопасност и отсъствие на какъвто и да е ефект на фракционния лазер върху вътрешните органи на човека.

.

Колко процедури са необходими за постигане на желания ефект ?

Невъзможно е предварително да бъде определен точния брой процедури необходим за постигане на желания от пациента ефект. На първо място терминът „желан ефект” е много разтегливо понятие. Броят процедури е строго индивидуален и зависи от възрастта на пациента, зоната на третиране, типа кожа, особеностите на индивидуалната реакция и регенерация на тъканите, както и от сложността на крайната цел.

Колко процедури са необходими за постигане на желания ефект ?

.

Има ли странични ефекти от процедурата с фракционен лазер ?

Ако бъдете добре консултиран, следвате препоръките на лекаря, а процедурата Ви бъде извършена с модерна апаратура, вероятността за странични ефекти е минимална. Основният страничен ефект е зачервяването, което прилича на „изгаряне” от продължително излагане на слънце. Това е естествена реакция на кожата. Ако след процедурата не пазите кожата от прекомерно излагане на слънчева светлина (включително през зимата), е възможна появата на лека хиперпигментация, която изчезва сама в рамките на няколко месеца.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ

.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

.

Оценете ни!
[Общо: 23 Средно: 3.8]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: