Infinity Clinic push-to-call

Лазерно подмладяване и фотоподмладяване на кожата

Лазерно подмладяване 21

.

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

След 16-18 г. възраст клетките на кожата започват бавно да губят способността да произвеждат количествата колаген, каквито са произвеждали на млади години. Без да се предприемат мерки за компенсация загубата на колаген, след няколко години започват да се появяват първите следи на стареенето на кожата изразяващи се във появта на финни бръчки около мимическите зони (очи, уста, чело). В повечето случаи хората правят опит  да компенсират намаляването на колагена чрез внасянето му отвън. Най- често това се прави чрез мазане на кожата с козметични кремове съдържащи и колаген, но този метод има два съществени недостатъка:

 • Колагенът в кремовете е от животински или растителен произход и поради тази причина не се усвоява  добре от човешкия организъм.
 • Основната функция на кожата е бариерната и функция. За това не повече от 10 – 15 % от съдържанието на колагена в крема преминава и се усвоява от организма.

.

Как точно действа лазернoто подмладяване ?

Към края на 90-те началото на 2000-те години, в медицината започва налагането на фототехнологията (фотоподмладяване) и лазерната технология (лазерното подмладяване). Тези два метода действат на принципа на селективната фототермолиза и фракционната фототермолиза. Още през 90-те години било установено, че силното светлинно и лазерно лъчение с определена дължина на вълната предизвиква загряване на кожата на дълбочина до 1,5-1,8 мм., където се намира повърхностния слой на дермата. Това загряване води до своеобразно „дразнение“ на клетките в тази дълбочина и като последица предизвиква ответна реакция свързана с активиране функцията на фибробластите в тези клетки (фибробластите са органелите, които произвеждат колагена в кожата).

В следствие на това дразнене, фибробластите започват отново да синтезират голямо количество колаген. Фотолъчението и лазерното лъчение възстановявт активността на фибробластите за период от време около не по-малък от 10 – 12 месеца.  В следствие на активното производство на собствен „човешки“ колаген, в зоната на повърхностната дерма (1,5-1,8 мм.) започва регенерацията на тъканите и отстраняване на появили се в следствие процеса на стареене кожни дефекти.

Как точно действа лазернoто подмладяване ?

Лазерното подмладяване и фотоподмладяването на кожата са уникални методи за бързо и ефективно подобряване на състоянието на кожата. Тяхната уникалност е в това, че активират едновременно плитките и частично средните слоеве на дермата, като при това не нарушават цялостта на кожната покривка и водят до ясно видими дълготрайни ценни резултати. Лазерният метод се счита за по-добрата алтернатива на фотоподмладяването. За постигане на добри резултати са необходими 10-12 процедури фотоподмладяване или 6-8 процедури лазерно подмладяване на кожата. Рискът от термични увреждания при лазерното подмладяване за разлика от това при фотоподмладяването е сведен до 0%.

.

Ефектите от лазерното подмладяване и фотоподмладяването на кожата са:
 • изгладени бръчки, по-малко бръчки
 • еднакъв цвят на лицето
 • свиване на разширени пори
 • обща свежест на кожата
 • тонизирана кожа
 • подобрено състояние при  омазнената кожа
 • значително подобряване на състоянието при акне, пъпки или херпес
Как точно действа лазернoто подмладяване ? 1

На фона на „меко” въздействие на фото- и лазерното лъчение, в комбинация с охлаждане на епидермиса, без прилагане на анестезиращи средства, се постига загряване на целените слоеве на дермата стигащо до 480°С, което както вече споменахме способства стимулирането на активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна. Това позволява за кратък период от време кожата да се подмлади, да се редуцират и заличат значителна част от бръчките, капилярните мрежички и хиперпигментните петна. Още след първите процедури кожата става по-гладка, с повишен тонус и свеж цвят. Терапията помага не само за редуциране и премахване на вече съществуващите бръчки, но и за предотвратяване появата на нови. По време на процедурата при умерено зачервяване на облъчваната зона на кожата, пациентът усеща лека, приятна и равномерно разпределена топлина. След процедурата липсва период на възстановяване (постоперативен период). Ето защо тази процедура е предназначена за хора, водещи активен начин на живот.

Научни изследвания на една от най-големите научни лаборатории, специализирана в научно – изследователската дейност в областта на стареенето и превенцията му, показали уникални резултати от сравнението на трите най-често ползвани в световен мащаб методи за борба със стареенето и превенцията на бръчките по кожата.

Сравнявани били методите :
 • Третиране на кожата с медицински кремове – кремове, подобни на козметичните но с по-изчистен колаген (и по-висока цена)
 • Фотоподмладяване
 • Лазерно подмладяване

 Резултатите показали 19% редукция на бръчките при перманентното ползване на медицински кремове, 30% редукция на бръчките след 10-12 процедури „фотоподмладяване“ на кожата и 54% редукция на бръчките след 6-8 процедури „лазерно подмладяване“ на кожата!

Как точно действа лазернoто подмладяване ? 2

.

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ

видове, предимства и недостатъци

Важно е пациентите да знаят, че в зависимост от комбинираните технологии и различната дължина на вълните излъчвани от лазерната апаратура и фотоапаратите, се различават множество видове лазерно подмладяване и фотоподмладяване!

.

В зависимост от дължината на лазерните вълни се различават основно пет вида лазерно подмладяване:

.

НЕОДИМОВО ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

 • Неодимово лазерно подмладяване – това е стандартният, най старият и най-често предлаганият в България метод. Този тип лазерно подмладяване единствено стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата. Продължителността на действие на този метод лазерно подмладяване е 6 – 8 месеца. За постигането на оптимален ефект се препоръчват 8-10 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

.

АЛЕКСАНДРИТНО ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

 • Александритно лазерно подмладяване – е по-модерен от първия вид лазерен метод, който също единствено стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата. Този метод е с по-продължителен период на действие – 10-12 месеца. За постигане на оптимален ефект се препоръчват 8-10 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

.

ДИОДНО ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

 • Диодно лазерно подмладяване – е модерен „премиум метод“. Под негово въздействие не само се стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата, но и се до голяма степен се редуцират и финни капилярни мрежички по кожата (не става дума за капилярни звезди и разширени капиляри), което допринася за допълнителен „свеж цвят“ на кожата. Този вид лазерно подмладяване е с продължителност на действие 12 месеца. За постигането на оптимален ефект се препоръчват 6-8 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

.

Q-SWITCHED ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

(златният стандарт)
 • Q-switched лазерът стимулира активността на фибробластите и свързаното с този процес производство на колагенови влакна в кожата, редицира до голяма степен финните капилярни мрежички по кожата (не става дума за капилярни звезди и разширени капиляри), свива до голяма степен разширените пори по кожата и редуцира и премахва пигментните петна. Всичко това допринася за свежест и монохромност на цвета и кадифеност на кожата. Този вид лазерно подмладяване е с продължителност на действие 12 месеца. За постигането на оптимален ефект се препоръчват 6-8 процедури, които се извършват на всеки 10-14 дни.

.

TRI-ACTIVE ULTRA INTENSE ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

(платинен стандарт)
 • TRI-ACTIVE ULTRA INTENSE е уникален лазерен апарат – технология 2018 г., излъчващ едновременно 4-те вида лазерно лъчение на НИАДИМОВИЯ, АЛЕКСАНДРИТНИЯ, ДИОДНИЯ и Q-SWICHED  лазери. Това позволява в една процедура пациентът да се възползва от предимствата на четирите вида лазери едновременно, което причислява тази иновативна и високоефективна лазерна технология към „най-висок клас лазерно подмладяване”.
Как точно действа лазернoто подмладяване ? 4

В клиника INFINITY предлагаме и петте вида лазерно подмладяване на кожата. Както описахме по-горе, разликата между отделните видове лазерно подмладяване е в ефективността на метода, както и продължителността на терапевтичния ефект на подмладяване на кожата.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА
ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА 1

.

Оценете ни!
[Общо: 24 Средно: 4]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: