Infinity Clinic push-to-call

Лазерен карбонов пилинг и подмладяване на кожата

Лазерен карбонов пилинг ии подмладяване на кожата

.

ЛАЗЕРЕН КАРБОНОВ ПИЛИНГ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА В КЛИНИКА INFINITY

.

Лазерен пилинг и подмладяване на кожата с въглеродни наночастици

„с един куршум два заека“

Карбоновото лазерно подмладяване и пилинг (laser carbon skin rejuvination) в съчетание с лазерно премахване на горния слой мъртви клетки на кожата с помощта на въглероден наноусиловател, известно в България още като карбонов пилинг, е най-новата разработка  в областта на лазерните технологии в естетичната медицина. Това е революционно лазерно лечение, напълно безболезнено и с минимален престой в медицинско заведение.

За разлика от останалите лазерни процедури, където кожата трябва да е добре почистена, тук в съчетание с лазерната терапия се ползва специална маска съдържаща наночастици въглерод.

Терапевтичният ефект на въглерода се базира на способността му да прониква дълбоко в кожните слоеве, да свързва епидермалните клетки, както и да привлича и свързва с остатъчен себум (мазнина) и мръсотия. Лазерната терапия и предизвиканите от нея „микроексплозии” на въглеродните наночастици водят до десквамация (излющване) на роговия слой на кожата (епидермиса), стесняване на разширените пори, нормализиране на липидния метаболизъм на кожата, стимулиране на пролиферативните процеси на дермата, намаляване на фините бръчки и подмладяване на кожата.

Лазерен пилинг и подмладяване на кожата с въглеродни наночастици

В допълнение, лазерният ефект има бактерициден ефект, унищожава условно патогенната микрофлора, която паразитира върху повърхността на кожата и дълбоко в мастните, потни жлези и ефективно елиминира акнето и възпалителни процеси в кожата. Ето защо методът е идеален за лечение на акне и нормализиране на липидния метаболизъм на кожата (при мазна кожа). Лазерните лъчи „изпаряват” мъртвите клетки, стимулират производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, унищожават патогенната микрофлора, изравняват цвета и релефа на кожата.

Как протича терапията „карбоново лазерно подмладяване и карбонов пилинг на кожата” ?

Процедурасе извършва на 2 етапа:

Първият етап – лазерният карбонов пилинг на кожата започва с нанасяне на карбонов прах (понякога се полза и гел) върху желаната зона на въздействие, след което се извършва лазерно третиране със специален „q-switched“ лазер за карбонова терапия. Под влиянието на лазерните лъчи се предизвиква „експлодиране“ на карбоновите наночастици. Комбинираният ефект на лазерния лъч и въглеродните частици ускоряват излющтването (ексфолиацията) на мъртвите клетки. Този етап на процедурата позволява дълбоко почистване на повърхностните слоеве на кожата (епидермиса).

 Как протича терапията „карбоново лазерно подмладяване и карбонов пилинг на кожата” ?

Вторият етап е необходим за дълбокото нагряване на тъканите, за да се засилят процесите на регенерация и производство на колаген, еластин и хиалуронова киселина в по-дълбоките слоеве на кожата (дермата). За тази цел се извършва „q-switched“ лазерна фототермолиза. Общата продължителност на карбоновата лазерната терапия е 30-40 мин.

Какво усеща пациентът по време на карбоновото подмладяване и пилинг ?

Този въпрос е свързан с факта, че повечето пилинг методи са свързани с усещане за парене, дискомфорт или болка. Една от основните цели при разработването на карбоновия лазерен пилинг и подмладяване е да не причинява дискомфорт, с изключение на усещането за топлина. Този факт е категоричен „плюс”, което прави тази терапия привлекателна за повечето пациентите.

Предимства на карбоновия лазерен пилинг и подмладяване:

 • Комфорт и безболезненост
 • Бактерициден и противовъзпалителен ефект
 • Десквамация на стария епидермис (излющване)
 • Стимулиране на регенерацията на дермалните клетки
 • Синтез на колаген и еластинови влакна
 • Унищожаване на патогенна микрофлора
 • Нормализиране на липидния метаболизъм на кожата
 • Подобряване и изравняване цвета на кожата
 • Лечение на старчески петна
 • Свързващ и почистващ ефект на карбоновите наночастици
 • Свиване на разширени пори
 • Намаляване на производството на себум (при проблема „мазна кожа” и „акне”)
 • Фототермолиза – ефект на подмладяване на кожата.
 Предимства на карбоновия лазерен пилинг и подмладяване:

Показания за карбонов лазерен пилинг и подмладяване:

 • Акне и младежки пъпки
 • Комедони (черни точки)
 • Ранни признаци на стареене на кожата
 • Фото-стареене на кожата (злоупотреба със слънце и солариум)
 • Повишена секреция на мазнини
 • Разширени пори
 • Пигментни и старчески петна
 • Неравномерен цвят и структура на кожата.

Противопоказания:

 • Онкологични заболявания
 • По време на бременност и кърмене.
 • Хронични възпалителни процеси по кожата.
 • Наличието на келоидни белези в третираната зона.

Колко процедури са необходими и на какъв интервал ?     

Количеството процедури за постигане на желания ефект е строго индивидуално за всеки пациент и зависи от проблема, който трябва да бъде решен. Ето защо, този вид лазерна терапия следва да се извършва единствено в медицински заведения след консултация с лекар.

 Колко процедури са необходими и на какъв интервал ?     
 • За забавяне на стареенето на кожата (вкл. и при фото-стареене), както и за дълбока профилактика на бръчките се препоръчват средно 6-8 процедури, които се извършват веднъж на 7-10 дни. След такъв курс от лазерни процедури 97% от пациентите съобщават постигане на прекрасни резултати.
 • За постигане на добри резултати при лечение на акне и пост-акне са необходими средно 8-10 процедури, които се извършват веднъж на 7 дни.

.

ЦЕНИ ЗА ЛАЗЕРЕН КАРБОНОВ ПИЛИНГ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА

.

.

Оценете ни!
[Общо: 64 Средно: 3.6]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: