Infinity Clinic push-to-call

Зъбни бижута

Зъбни бижута 56

Зъбни бижута – DENT ART

 

Поставянето на зъбни бижута е модерна и напълно безболезнена процедура, даваща на усмивката специална изисканост и уникалност.

За украса на зъбите се ползват:

  • СТРАЗИ – кристали Swarovskiс малък размер, блясъка на който може да се сравни с блясъка на скъпоценните камък.
  • СКАЙСИ – скъпоценни или полускъпоценни камъни с форма на сърца, ромбове, звезди, и т.н.
  • ТВИНКЪЛСИ – миниатюрни форми изработени от бяло злато и камъни.
     

Всички гореописани видове зъбни бижута могат да се фиксират към зъба чрез залепване със специални фотополимерни лепила или чрез циментирането им в специално изработен за това кавитет.
 

1.    Украсяване на зъбите чрез залепване (апликация) на украсата.

При метода на апликация, декоративните елементи се залепват към повърхността на зъба с специално адхезивно вещество. Процесът на залепване е доста прост, не уврежда и не представлява заплаха за емайла.

Декоративните елементи и кристали са с плоска основа и прилепват перфектно към зъба. Плзват се разнообразни по цвят и форма камъни с размер от 1 до 4 мм. Украшенията  не пречат по време на приемане на храна и чистене на зъбите .

Обикновено бижуто се поставя на зъб който при усмивка е видим. Така се постига ефект на красива сияйна усмивка. В САЩ този метод е намерил място дори в изкуството под името “dent art” (зъбно изкуство). Затова в много клиники това е и основното название когато става дума за бижута на зъбите .

Адхезивна смес (специализирано лепило) с която се фиксират бижутата към зъбите, се различава в зависимост от желаната продължителност на действие.

  • Лепилолото за декорация има действие около две седмици. Освен това, ако пациентът има желание, отстраняването на апликацията може да стане бързо и е безболезнено.
  • За дълготраен ефект се използва по-наситени лепила. Те могат да фиксират украсата върху зъбите за повече от две седмици .
     

2.    Украсяване на зъбите с фиксиране на украсата чрез циментиране в кавитет (чрез пломбиране).

За да се постави бижуто за дълъг период от време (множество години), в нашата клиника се извършва процедура по фиксирането на бижуто чрез залепване с цимент в специално изработен за това кавитет в зъба. Така се гарантира здравото му залепване за години напред.

Поставянето на зъбни бижута изглежда лесно но сам по себе си е сложен процес, свързан с познания в сферата на денталната медицина. Необходимо е използването единствено и само на специализирани адхезивни средства, тъй като само те не вредят на зъбите, лигавицата в устата и на целия организъм. Ето защо поставянето на зъбни бижута независимо, че е изкуство, следва да се прави единствено и само от опитен дентален лекар.

.

ЦЕНА ЗА ЗЪБНИ БИЖУТА

.

Зъбни бижута

.

Оценете ни!
[Общо: 7 Средно: 3]

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: