Infinity Clinic push-to-call

Електромагнитна стимулация

Електромагнитна стимулация

.

СКУЛПТУРИРАНЕ НА МУСКУЛИТЕ И РЕДУКЦИЯ НА МАЗНИНИТЕ ЧРЕЗ НИСКОЧЕСТОТНА ВИСОКОИНТЕНЗИВНА ФОКУСИРАНА ЕЛЕКТРО-МАГНИТНА СТИМУЛАЦИЯ В КЛИНИКА INFINITY

.

Какво е електро-магнитна стимулация базирана на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле, какво въздействие има върху човешкото тяло, кога и какви резултати да очакваме ?

Модерните апарати за електро-магнитна стимулация базирана на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле са предназначени за бърза корекция на тялото без прекомерни физически натоварвания. Тази технологията е най-новият иновативен продукт в сферата на естетичната медицина, кoято направи революция в областта на неинвазивното оформяне на тялото. Електромагнитното излъчване с висока интензивност предизвиква супра-максимални мускулни съкращения, които е невъзможно да бъдат постигнaти дори при свръхинтензивна физическа тренировка.

В резултат на електро-магнитната стимулация, фигурата се извайва, а мускулите  придобиват тонус и обем. В САЩ тази технология е въведена през 2016 г. и днес е особено популярна сред холивудските филмови звезди.

.

Каква е разлика между класическата стара електро-мио-стимулация и иновативната електро-магнитна стимулация на мускулите ?

Иновативните апарати работят на базата на технологията – „нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле„. Тази технология позволява да бъде постигнат свръх-интензивен зонален ефект върху тялото. По време на процедурата, в третираната с апарата зона, едновременно се стопяват мазнините и се извършва интензивна тренировка на мускулатурата. Резултатът от една процедура елктро-магнитна стимулация може да бъде сравнена с множество тренировки във фитнес залата.

Генерираното от модерните апарати нискочестотно високо интензивно фокусирано магнитно поле прониква в третираните от уреда тъкани и активира двигателните (моторните) нерви, което води до интензивно свиване на мускулите в третираната зона. Препоръчителната продължителност на една процедура не надвишава 30 минути. Апликаторните (генераторните) глави се поставят директно върху кожата на зоната, която ще бъде третиана. Върху стимулираната зона не трябва да има облекло или метални предмети (бижута, пиерсинг, катарама на колан и др.).

.

Дълбоко ремоделиране на мускулите чрез електро-магнитна стимулация

Новото поколение апарати за електро-магнитна стимулация, може да се използват почти върху всяка част на тялото. Електро-магнитна стимулация не се прилага в зоните около сърцето и на зони на главата !

Този метод е особено ефективен при стимулиране на глутеалната (седалищната) зона и корема.

За да издържат на голямото натоварване по време на процедурата, мускулите трябва да използват допълнителни влакна. В резултат на това, обемът и плътността на мускулната тъкан се увеличават, а мастната тъкан намалява драстично.

По време на процедурата магнитните вълни навлизат в тъканите и едновременно стимулират и трите глутеални мускула (m. gluteus maximus, m. gluteus medius, m. gluteus minimus). По този начин с една процедура зоната на седалището се моделира в цялост.

Начинът на моделиране зависи от индивидуалните желания на пациента. При по – кратки интервали на електро-магнитните импулси по време на процедурата, мускулите бързо увеличават обема си и нарастват. При по-дълги интервали на импулсите мускулите се стягат, и се появява релеф, а външният вид се подобрява. Този ефект не може да бъде постигнат дори с глутеопластика (оперативна корекция на седалището).

Процедурата електро-магнитна стимулация е подходяща, както за мъже, така и за жени, които искат да стопят излишните мазнини, да изваят тялото си, да моделират „бразилско дупе” или да увеличат мускулната си маса.

Резултатът е напълно идентичен с този, като след множество дълги тренировки във фитнес зала.

По време на всяка процедура електро-магнитна стимулация в рамките на 30 мин.  мускулите се съкращават средно около 20 000 пъти. Този ефект не може да бъде постигнат, нито по време на интензивно бягане, нито по време на интензивни силови тренировки. Човешкият организъм не разполага с достатъчно сили и воля, за да може волево да се подложи на толкова високо физическо натоварване, на каквото е подложена мускулатурата по време на електро-магнитна стимулация.

.

Разграждане на телесните мазнини

Терапията електромагнитна стимулация базирана на технологията на „нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле“ ви помага да отслабнете без каквито и да е диети и ограничения. Мускулните контракции по време на стимулацията предизвикват разграждането на липидите до свободни мастни киселини. Те се натрупват в адипоцитите и нарушават работата им. Настъпва процесът на апоптоза (смърт) на мастните клетките. В последствие те се екскретират (изхвърлят) от тялото. В резултат на това се намаляват подкожните мастни натрупвания.

През последните години са провеждани множество научни медицински изследвания относно ефективността за отслабване при технологията свързана с прилагането на „нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле“. Едно от множеството медицински изследвания направено през 2016 г. в Япония дало следните резултати: При участвали 122 доброволци от двата пола на различна възраст с приблизително еднакво телосложение, всеки е бил подложен на 8 електро-магнитни стимулационни процедури, 2 пъти седмично. Резултатите за промяната на обема на мускулите и подкожните мазнини в изследваната коремна зона били отчитани с помощта на компютърна томография и дали следните данни:

 • намаляване на мазнините в зоната на корема средно с 19,8 %
 • увеличаване на коремната мускулатура средно с 17,1 %
 • намаляване на талията с 4,9 см.

Резултатите от друго клинично изследване направено през 2018 г. в САЩ на 100 мъже и 100 жени (от които половината раждали), на различна възраст след 4 процедури електро-магнитна стимулация с 30 минутна продължителност показали следното:

 • намаляване на мазнините в зоната на корема средно с 18,6 %
 • увеличаване на коремната мускулатура средно с 15,4 %
 • намаляване на талията с 4,2 см.
 • свиване на диастазата (при раждалите жени) средно с 10,4 %
 • липса на каквито и да е странични ефекти и дискомфорт освен леката мускулна умора след процедурата.

Отчетено било също, че оптималните резултати от терапията се наблюдават на 4-тата седмицаслед последната от проведения курс процедури.

.

Характеристики на модерните апарати за електро-магнитна стимулация базирани на технологията „нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле“

Мощността на професионалните модерни апарати в зависимост от производителя и модификацията започват от 1800 W. Работната честота варира между 1-50 Hz. Професионалните медицински уреди са оборудвани със сензорен екран за лесен и бърз избор на желаните програми, в които са зададени интензивността и времето на стимулацията. При голяма част от апаратите съществува опция и за контролиране на времето на процедурата и броя на контракциите на мускулите в рамките на курса, съответно от 1 до 60 минути и от 15 000 до 60 000 съкращения. В повечето случаи апаратите са оборудвани с два или четири апликатора (генератора) на високоинтензивни фокусирани електромагнитни вълни, които се фиксират към тялото с помощта на еластични фиксиращи ленти.

.

Показания за електро-магнитна стимулация

Електро-магнитната стимулация е подходящ за хора, които искат без тежки хранителни диети, бързо да се отърват от излишните мазнини и без тежки и изтощителни тренировки да оформят мускулите на тялото си.

Терапия за електромагнитна стимулация се препоръчва при:

 • наднормено тегло
 • атонична и/или атрофирала мускулатура
 • отпусната кожа
 • диастаза след бременност

Какво е диастаза? Диастазата (duastasis recti) представлява раздалечаване на двете половини на правия коремен мускул (rectus abdominis), което може да достигне до 2,5 см и повече. Получава се в резултат на разтягането на Linea Alba (букв. бяла линия) – тънката бяла подкожна ивица, разделяща правия коремен мускул. Най-често диастазата се появява в следствие на бременноста.

Електромагнитна стимулация

Електро-магнитната стимулация е единствения познат в медицината метод, който води до намаляване на диастазата на корема, без да е необходима оперативна намеса. Благодарение на еластичните фиксиращи ленти, модерните апарати за електро-стимулирация могат да бъдат ползвани от пациенти с всякаква физика и размери.

.

Кога и какви резултати могат да се очакват при процедурите на електро-магнитна стимулация?

Максималният ефект от електро-магнитната стимулация е видим 3-4 седмици след завършване на курс от поне 4-6 процедури. Отделните процедури се извършват на всеки 2-3 дни.

Необходимият брои процедури зависи от:

 • теглото
 • състоянието на мускулатурата
 • желания краен резултат на пациента

Ето защо преди започването на курса от процедури, е необходимо медицинско лице да определи за всеки индивидуално необходимата терапия включваща количеството процедури, интензивността и времето на терапията и времето между отделните процедури.

Бързината на достигане на желания резултат зависят от:

 • възрастта
 • индекса на телесна маса
 • обмяната на веществата
 • хранителния режим
 • от самото тяло на индивида

Трябва да се има предвид, че резултатът от електро-магнитната стимулация не е вечен. За да се поддъръжа постигнатия ефект, се препоръчва процедурите за поддръжка да се извършват на всеки три месеца. Ако не се извършват поддържащи процедури, в случай на спазване на правилен хранителен режим и при отсъствие на допълнително физическо натоварване, резултатът от проведения курс процедури се запазва в рамките на 6-9 месеца. След това е необходимо курсът от процедури да бъде повторен.

След процедурите с електро-магнитна стимулация, в третираната зона се наблюдават следните промени:

 • намаляване на мазнините
 • увеличаване на тонуса, обема и плътността на мускулите
 • прибиране на „биреното коремче” при мъжете
 • редукция на бричовете и паласките при жените
 • стягане ка коремната стена след раждане
 • изглаждане на кожата поради подобряване на микроциркулацията
 • премахване на отоците поради подобряване на лимфния отток
 • редукция на диастазата (разтягане на прави мускул на корема след раждане)

Електро-магнитната стимулация влияе ефективно не само на външния вид, но и на здравословното състояние на пациента. Процедурите укрепват  мускулатурата в седалищната чат, бедрата, предната коремна стена, прасците, бицепсите, трицепсите и други зони, подобрява се позата (стойката) на пациента, намалява се рискът от хернии включително междупрешленни хернии и заболявания на гръбначния стълб.

.

Опасни ли са процедурите ?

Още през 2016 г. технологиятабазирани на „нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле“ е призната за безвредна и сертифицирана от FDA (Food and Drug Administration – Американската администрация по храните и лекарствата). Когато се използва професионална апаратура и се спазва протокола на работа, процедурите електро-магнитна стимулация са напълно безопасни и безвредни за организма.

За да постигнете бързи и добри резултати, трябва точно да се спазва назначения от терапевта протокол и график на процедурите. Абсолютно забранено с цел постигане на по-бързи и по-добри резултати е увеличаването на продължителността на процедурите (повече от 30 мин.) или извършването на процедури всеки ден.

ВАЖНО !!!! Електро-магнитна стимулация не се прилага в зоните около сърцето и на зони на главата !

.

Болезнени ли са процедурите ?

За разлика от класическата стара електро-мио-стимулация, технологията базирана на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле не дразни сетивните нерви, а действа единствено върху моторните (двигателните) нерви. Поради това пациентът не усеща никаква болка или дискомфорт. С напредване на процедурата пациентът започва да усеща единствено лека умората на мускулите, което обаче е напълно нормално. Медицинският специалист индивидуално регулира интензивността на излъчването на електро-магнитните вълни, като постепенно увеличава мощността. Така дискомфортът се запазва минимален, а ефектът оптимален. След процедурата се усеща само лека физическа умора, подобна на умората след тренировка във фитнес зала. Множество пациенти съобщават, че след процедурата усещат прилив на енергия и жизненост. Това усещане е в резултат на отделените по време на електро-магнитната стимулация мастните киселини. Те са допълнителен източник на енергия в човешкото тяло.

.

Как протича процедурата ?

Процедурите електро-магнитна стимулация се извършват на всеки 2-3 дни амбулаторно в медицинско заведение, в присътствие на медицинско лице. Продължителността на процедурата варира до 30 минути. Пациентът сваля дрехите от зоната, която ще бъде третирана и отсранява всички аксесоари съдържащи метал, като катарами на колана, бижута, пиерсинги и др. Апликаторите (генераторите на електро-магнитни вълни) се поставят върху кожата в зоната, която ще бъде третирана, като се закрепват с помощта на еластична фиксираща лента.

Интензивността на експозицията постепенно се увеличава, докато се достигне прагът на дискомфорт и се поддържа на това ниво. Медицинското лице редовно проверява прага на чувствителност, като леко увеличава силата на контракциите. След около 30 минути процедурата приключва и пациентът може да се облече и да продължи своето ежедневие.

.

Има ли необходимост от рехабилитация след процедурата ?

Предимството на електро-магнитната стимулация е липсата на дълъг период на възстановяване и необходимостта рехабилитация или каквито и да е ограничения. Можете да дойдете на процедура дори по време на обедната ви почивка и след това веднага да се върнете на работа.

.

Възможни ли са усложнения след процедурата ?

Както вече споменахме по-горе, когато се използва професионална апаратура и се спазва протоколът на работа, процедурите електро-магнитна стимулация са напълно безопасни и безвредни за човешкия организъм. Забранено е „уж с цел постигане на по-бързи резултати” да се увеличава продължителността на процедурите или да се извършват процедури всеки ден.

Противопоказания за ползване на електро-магнитна стимулация :

 • туморни образувания в третираната зона
 • бременност
 • при лица под 18 години
 • епилепсия
 • белодробна недостатъчност
 • наскоро извършена операция
 • алергия към латекс
 • сърдечно -съдови заболявания
 • нарушение на чувствителността на кожата
 • при наличен пейсмейкър / кардиостимулатор
 • ако имате електронни и метални импланти
 • при наличие на лечебни помпи

.

Защо да се подложим на елктро-магнитна стимулация базирана на технологията на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле ?

Електромагнитна стимулация 1

Предимства

 • Уникалност – чрез изцяло новата технология на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле, се постига редукция на мазнините, подобряване на тонуса на тялото, формиране на обема и укрепване на коремните мускули, мускулите на седалището, краката и ръцете.
 • Ефективност – иновативната технология предизвиква над 20 000 неволеви мускулни съкращения в рамките на 1 процедура (30 мин.). Електромагнитната-стимулация предизвиква супрамаксимални мускулни съкращения. Подобен тип мускулни съкращения не могат да бъдат постигнати дори чрез свръх интензивни тренировки или физически натоварвания.
 • Неинвазивно въздействие – процедурата е безболезнена и не изисква анестезия. По време на процедурата в третираната с апарата зона се усещат интензивни, но безболезнени мускулни контракции.
 • Процедурата не изисква рехабилитация – веднага след процедурата можете да се върнете към ежедневните си дейности.
 • Работи върху проблемни зони – основните проблемни зони при повечето пациенти са корема и седалището. Този вид терапия е особено ефективна при тези проблемни зони.
 • Безопасност – безопасността на технологията е потвърдена от 7 независими, многоцентрови клинични изпитвания, проведени в множество страни по света. Методът е одобрен и сертитициран от FDA.
 • Методът е подходящ както за жени, така и за мъже

.

Често задавани въпроси

Наистина ли е ефективна електро-магнитната стимулация ?

 • Да! Процедурите на електро-магнитната стимулация базирани на технологията на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле са клинично тествани за безопасност и ефикасност в 7 независими клинични проучвания.

Колко процедури са необходими ?

 • Минималният курс е 4 процедури, но в зависимост от зоната и желания ефект, медицинският специалист може да прецени дали ще са необходими допълнителни  2-3 процедури.

Кога ще видя резултати ?

 • Резултат ще почувствате веднага още след първата процедура. Значителните резултати обикновено се проявяват 4-5 седмици след последната от проведения курс процедури, като дори след това  резултатът продължават да се подобрява.

Мога ли да ходя на тренировки във фитнес залата по време на процедурите ?

 • Като се има предвид натоварването на мускулите при 20 хиляди контракции, не е необходимо допълнително физическо натоварване върху третираните зони. Физически натоварвания могат да се извършват на други части на тялото.

.

ЦЕНИ ЗА

Електромагнитна стимулация цени

.

Оценете ни!
[Общо: 10 Средно: 4.2]

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: