Infinity Clinic push-to-call

Електромагнитна лифтинг терапия

Електро-магнитна лифтинг терапия 01.11.2023

.

ЕЛЕКТРО-МАГНИТНА ЛИФТИНГ ТЕРАПИЯ

(НЕИНЖЕКЦИОНЕН ФИЛЪР)

В КЛИНИКА INFINITY

.

Научни изследвания доказват, че стимулиращите упражнения на мимическите мускули забавят процеса на стареене на лицето. С годините лицевите (вкл. мимическите) ни мускули са подложени на атрофия водеща до увисване, точно както се случва и при мускулите на тялото. Повечето мускули под кожата на лицето ни са малки и много деликатни, и за разлика от телесните мускули, които са прикрепени към костите, мимическите мускули са прикрепени към кожата, като така ни дават способността да имаме изражение на лицето.

Електромагнитна лифтинг терапия

.

Какво представлява електро-магнитната лифтинг терапия ?

Това е последно поколение неинвазивна лифтинг терапия за лице и шия, съчетаваща в себе си комбинацията от две уникални съвременни технологии – високо интензивна електро-магнитна стимулация базирана на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле в съчетание с монополярна радиочестотна технология (RF).

Към настоящия момент това е единствената медицинска терапия, която успешно повлиява двете основни причини за визуалното стареене на кожата характеризиращо се със :

  1. Загубата на мускулен обем и тонус на лицето – сенилна мускулна атрофия.
  2. Загуба на колаген и еластин – двата основни протеина, отговорни за еластичността и визуалната младост на кожата.
Електромагнитна лифтинг терапия в София

Ето защо медицинските специалисти наричат тази революционна и напълно безопасна за организма електро-магнитната лифтинг терапия – „неинвазивен филър”.

.

Какъв е принципът на действие на електромагнитната лифтинг терапия ?

Както споменахме по-горе, електро-магнитната лифтинг терапия съчетава две уникални съвременни технологии.

  1. Високо интензивна електро-магнитна стимулация, базирана на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле, която прониква в третираните от уреда тъкани и активира двигателните (моторните) нерви, което води до супра-максимални мускулни съкращения (свивания) на лицевите мускулни групи в третираната зона. По време на процедурата, в третираната с апарата зона, едновременно се стопяват мазнините и се извършва свръх-интензивен зонален ефект, водещ до корекция на страрческата мускулна атрофия, чрез възстановяване обема и плътността на лицевите мускули, стягането и оформянето им (извайване на лицето). Именно тази мускулно-тъканна метаморфоза е причина за повдигане (лифтинг) на кожата и подлежащите и тъкани на лицето и шията.
  2. Радиочестотна технология чрез термичното въздействие върху кожата води до стимулиране на бурно производството на колаген и еластин, протеините отговорни за еластичността и визуалната младост на кожата. Възстановяването на необходимото количество колаген и еластин връща еластичността и визуалната младост на кожата.
действие на електромагнитната терапия

.

Какво въздействие има електо-магнитната лифтинг терапия върху човешкото тяло и кожата на лицето, кога и какви резултати да очакваме ?

Електро-магнитната лифтинг терапия допринася до цялостно повдигане (лифтинг) на кожата в третираната зона, възстановяване обема на мускулите водещо до извайване на лицето в цялост, намаляване на фините и по-дълбоките линии и бръчки, повдигне на веждите, хармонично подчертаване (изпъкване) на скулите и др. Кожата става гладка и еластична и придобива хомогенен релеф. Всички тези промени допринасят лицето да има стегнат, свеж и млад външен вид.

Инжектирането на дермални филъри съдържащи хиалуронова киселина, целят възстановяване на загубения обем на лицето в следствие на атрофията на мускулите в тази зона. Чрез възстановяването обема на атрофиралите мускули на лицето, електро-магнитната лифтинг терапия дава идентичен на филърите „попълващ и повдигащ ефект”. Този ефект обаче се постига напълно по естествен начин. От съществено значение е и че при електро-магнитната лифтинг терапия се постига напълно хармонично и естествено моделиране на лицето, без риск обемът да бъде „предозиран” и да доведе до нежелани естетични проблеми. При електро-магнитната лифтинг терапия всичко това се постига без използването на игли и без въвеждане на „чужди за организма” препарати. Това е причината медицинските специалисти да наричат тази революционна и напълно безопасна за организма терапия „неинжекционен филър”.

Infinity Clinic електромагнитната лифтинг терапия

Подобен е случаят и при инжектирането на Ботолиновия токсин (Ботокс). Този препарат води до частична временна парализа (пареза) на мимическите мускули на лицето, като максималният ефект се постига на 7-10 тия ден след инжектирането. Чрез обездвижването на тези мускули, макар и временно се постига желаният ефект – визуално намаляване и частично заличаване на финните линии и бръчки в третираната с токсина зона. Този ефект обаче е временен (не повече от 4-6 месеца, като времето на ефекта намалява с всяко следващо инжектиране на токсина). Друг недостатък е, че при ползването на ботулинов токсин, лицето изглежда масковидно и напълно неестествено, понякога дори комично.

Благодарение на радиочестотна технология при електро-магнитната лифтинг терапия, водеща до фокусирано термично въздействие върху третираната зона на кожата, се постига активна синтезна стимулация водеща до бурното производство на колаген и еластин. В съчетание с възстановяването на обема на мускулите чрез електро-магнитната им стимулация, се постигат идентични на ботулиновия токсин резултати – изглаждане на финните линии и бръчки по лицето. Характерната разлика при електро-магнитната лифтинг терапия в сравнение с ботулиновия токсин е в това, че лицето след терапията изглежда естествено, мимическата мускулатура работи (няма масковиден ефект), което допринася допълнително към перфектния стегнат, свеж и млад външен вид на лицето. Този ефект при електро-магнитната лифтинг терапия се постига по-плавно и малко по-бавно (т.к. са необходими 4-5 процедури), но има много по-продължителен по-фин и натурален краен резултат. Видим ефект започва да се отчита едва след втората – третата процедура, като максималния резултат се постига около 90-тия ден след последната процедура.

.

Други видими ефекти от електро-магнитната лифтинг терапия са :

• Възстановяване блясъка и чистотата на кожата на лицето

• Подобряване притока на кръв и детоксикиране кожата на лицето

• Подобряване тена и общото здраве на кожата на лицето

• Подобряване на дефиницията на лицето чрез възстановяване на муслулния обем

• Стягане линията на челюстта и намаляване на двойната брадичка

въздействие на електо-магнитната лифтинг терапия

.

Как протича електро-магнитната лифтинг терапия ?

Електро-магнитната лифтинг терапия е сравнително бърза и напълно комфортна процедура, която отнема около 30 минути от подготовката на пациента до приключване на процедурата. Терапевтът започва с почистване на зоната от мазнини и мръсотия със спирт, така че залепящите се терапевтични трансдюсери да залепнат плътно и правилно върху желаната зона на кожата ви. След правилното поставяне на терапевтичните трансдюсери, терапевтът настройва апарата с индивидуалните параметри на пациента и стартира 20-минутната лифтинг терапия.

.

Колко процедури електро-магнитната лифтинг терапия са необходими за постигане на оптимален ефект ?

Научни изследвания показват, че за постигането на оптимален ефект са необходими едва 4 процедури (рядко 5-6 при много тежки атрофични състояния на мускулатурата). Отделните процедури се извършват през 7-14 дни, като видим ефект започва да се отчита едва след втората – третата процедура, като максималния резултат се постига около 90-тия ден след последната процедура. Трябва да се има предвид, че резултатът от електро-магнитната лифтинг терапия не е вечен. За да се поддъръжа постигнатия ефект, се препоръчва процедурите за поддръжка да се извършват на всеки 6-12 месеца.

ел лифтинг процедури

.

Опасна ли е електро-магнитната лифтинг терапия ?

Още през 2016 г. технологията базирани на нискочестотно високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле е призната за безвредна и сертифицирана от FDA (Food and Drug Administration – Американската администрация по храните и лекарствата). Когато се използва професионална апаратура и се спазва протокола на работа, процедурите електро-магнитна лифтинг терапия са напълно безопасни и безвредни за организма. Този тип лифтинг терапия е абсолютно безопасна и приложима за всички тонове и типове кожа, и е чудесно медицинско решение за безопасно и стабилно във времето повдигане, тонизиране и изглаждане на кожата на лицето и шията, без болничен престой или инжектиране на чужди за организма вещества.

За да постигнете бързи и добри резултати, трябва точно да се спазва назначения от терапевта протокол и график на процедурите. Абсолютно забранено с цел постигане на по-бързи и по-добри резултати е увеличаването на продължителността на процедурите (повече от 20 мин.) или извършването на процедури всеки ден.

.

Болезнена ли е електро-магнитната лифтинг терапия ?

Обикновено пациентът не усеща никаква болка или дискомфорт. Първоначалното усещане е странно и леко топло, като с напредване на процедурата пациентът започва да усеща единствено лека умора на мускулите в зоната на лицето, което обаче е напълно нормално. Медицинският специалист индивидуално регулира интензивността на излъчването на електро-магнитните вълни по време на лифтинг терапията, като постепенно на следващите процедури увеличава мощността. Така дискомфортът се запазва минимален, а ефектът оптимален. След процедурата се усеща само лека физическа умора. Множество пациенти съобщават, че след процедурата усещат прилив на енергия и жизненост в третираната зона. Това усещане е в резултат на отделените по време на електро-магнитната лифтинг терапия мастни киселини. Те са допълнителен източник на енергия.

.

Има ли необходимост от рехабилитация след процедурата ?

Предимството на електро-магнитната лифтинг терапия е липсата на какъвто и да е период на възстановяване и необходимостта от рехабилитация или каквито и да е ограничения. Можете да дойдете на процедура лятото или зимата, дори по време на обедната ви почивка и след това веднага да се върнете на работа.

.

Може ли да се съчетава електро-магнитната лифтинг терапия с други модерни медицински неинвазивни процедури ?

Електро-магнитната лифтинг терапия е липсващото звено във веригата на прилаганите до момента в естетичната медицина неинвазивни терапии, водещи до пълна регенерация на тъканите и перфектния млад външен вид на кожата.

Електро магнитната лифтинг терапия най-добре се съчетава с HIFU – лифтинг терапията и фракционната лазерна терапия.

електро-магнитен лифтинг
  • HIFU – лифтинг терапията води до пълната регенерация на мускулно-апонефрозния слой на кожата, който е отговорен за плътното прилепяне на кожата към мускулатурата. С годините този слой се разтяга и това води до провисване на кожата. HIFU – лифтинг терапията регенерира разтегнатия слой, като така връща провисналата кожа в изходното си младо положение. В съчетание с електро-магнитната лифтинг терапия, се постига и корекция на страрческата мускулна атрофия чрез възстановяване обема и плътността на лицевите мускули, стягането и оформянето им, което води до извайване на лицето.
  • С фракционната лазерна терапия се извършва отстраняването на част от старата кожа. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на регенерация на старите клетки с нови. Така в третираната с фракционния лазер зона се формира нова млада и стегната кожа. По този начин се подобрява качеството на кожата и се възстановява еластичността и. Крайният резултат е по-гладка, по-мека, по-еластична, с подобрен релеф и цвят кожа. От фракционната лазерна терапия значително се повлияват и дълбоките бръчки по кожата, възстановява се овала на лицето, премахват се белезите и стриите, повлиява се състоянието „пост акне” (заличаване на белези и пигментни петна, появили се в следствие на акнето), премахва се кератозата, старческите и пигментните петна, както и малките кожни новообразувания.

Ето защо съчетанието на трите вида естетични медицински терапии, най-добре допринасят лицето да има стегнат, свеж и млад външен вид.

.

ЦЕНИ ЗА ЕЛЕКТРОМАГНИТНА ЛИФТИНГ ТЕРАПИЯ

.

елекро-магнитен лифтинг цени

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: