Infinity Clinic push-to-call

Подготовка и извършване на лазерната епилация

извършване на лазерната епилация 3

За да постигнете оптималния ефект от „лазерната епилация”, трябва стриктно да спазвате препоръките на лекарите

Лазерната епилация е ефективен, радикален, бърз и нежен за кожата метод за премахване на нежеланото окосмяване и постигане на гладка и красива кожа. Този метод е подходящ, както за жени, така и за мъже. При по-модерните лазери процедурата е с минимален дискомфорт и премахва нежеланото окосмяване до степен, че да има нужда да поддържате желания резултат на третираната с лазер зона едва веднъж годишно.

Правилният индивидуален подбор на вида лазер съобразно кожата и косъма, правилната подготовка на косъма преди самата терапия. Както и правилната грижа за кожата след лазерната процедура и стриктното спазване на периодите между отделните процедури, са в основата на успеха на перманентната лазерна епилация. Съгласно българското законодателство, лазерната епилация е медицинска процедура, която следва да бъде извършвана само след професионална консултация в медицински заведения от медицински лица. Ето защо не трябва да се доверявате на тези, които заобикаляйки закона, предлагат извършване на лазерната епилация в козметични и фризьорски салони и студия. Както и SPA центрове и други немедицински заведения, от лица нямащи нищо общо с медицинското образование.

извършване на лазерна епилация

Подготовка и извършване на лазерната епилация

Подготовката за извършване на  лазерната епилация започва с премахването на косъма в третираната зона чрез избръсване. Това се случва поне 24 ч. преди процедурата. По този начин се гарантира, че по време на лазерната епилация няма да има участъци на кожата, които да са раздразнени от процеса на бръснене. Това гарантира комфорта и безопасността на лазерната процедура. От особена важност е отстраняването на косъма да не се извършва чрез изскубване (кола маска). Или други депилиращи методи, а чрез избръсване, за да може косменият фоликул да остане пълен с остатъка на косъма.

Принципът на лазерната епилация се състои в това, че прониквайки в дълбоките слоеве на кожата, лазерните лъчи се поглъщат от меланина на косъма. Това води до загряването му и фототермолиза (термично разрушаване) на космения фоликул. Ако косъмът липсва (поради изскубването му), няма да има загряване на космения фоликул. И съответно няма да има и фототермолиза, а ефектът от процедурата ще е нулев.

Времетраене на процедурата

Времетраенето на процедурата лазерна епилация до голяма степен зависи от модела лазер. Зоните, третирането на които преди време са отнемали няколко часа, сега при по-модерните лазери, които ние ползваме в клиника INFINITI, отнемат едва няколко минути. Така например, зона „над устна“ вече се обработва едва за 1-2 минути. Зона „цял интим” – 6-8 минути, а зона „цели крака” не по-дълго от 40-50 мин.

Модерните модели лазери, ползвани за перманентна епилация, имат директен контакт на лазерната глава с кожата. Това позволява космените фоликули да са възможно най-близо до източника на лазерното лъчение. От директния контакт на главата, епидермисът се разтяга и става по-тънък. А цялата енергия на лъчението се насочва директно в дълбоките слоеве на кожата към клетките на космения фоликул. Пациентите с нисък праг на болка могат да не се притесняват. Тъй като за разлика от старите модели лазери, при които за намаляване на силната болка се ползваше анестезиращ крем, по-модерните лазери разполагат с модерна система за мощно контактно охлаждане, достигащо до -5 °C. Тази система е проектирана така, че ефективно да отвежда топлината от повърхността на кожата. Това прави лазерната процедура изключително комфортна и безопасна за пациента.

По време на процедурата е задължително поставянето на специални тъмни очила, предпазващи очите от лазерното лъчение.

В клиника INFINITY ще получите необходимата професионална консултация и ще научите всичко за различните видове лазерна епилация и фотоепилация, начина им на действие, предимствата и недостатъците.

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: