Infinity Clinic push-to-call

На какъв принцип действа лазерната епилация?

предимства на лазерната епилация 1

На какъв принцип действа лазерната епилация?

Окосмяването може някога да е било секси, модерно и полезно, но днес то по-скоро е нежелано. От години учени търсят ефективен начин да се справят завинаги с неприятния проблем. До преди 30-тина години не съществуваше метод за трайно обезкосмяване, но в днешно време такъв метод има и той се нарича лазерна епилация. В зависимост от дължината на лазерните вълни, лазерната епилация се дели на четири подвида:

 • неоимова (Nd-yag) лазерна епилация
 • александритна лазерна епилация
 • диодна лазерна епилация
 • комбинирана (tri-active ultra intense) лазерна епилация.

Подробна информация относно приликите, разликите, предимствата и недостатъците на всеки от четрите вида лазерна епилация може да прочетете в сайта ни infinity-clinic.com

Принципът на лазерната епилация се състои в това, че кожата подложена на лазерно лъчение, поглъща голяма част от него. Лазерните лъчи проникват на дълбочина до 8 mm. Прониквайки в дълбоките слоеве на кожата, лазерните лъчи се усвояват от меланина на косъма, което води до загряването му и фототермолиза (термично разрушаване) на космения фоликул. Така ефективно се унищожават, както повърхностните, така и най-дълбоките космени фоликули.

как действа лазерната епилация
На какъв принцип действа лазерната епилация-2

Предимства на лазерна епилация

Едно от основните предимства на лазерна епилация е ниското ниво или дори липса на болка и дискомфорт по време на лазерната процедура. Пациентите с нисък праг на болка могат да не се притесняват, тъй като за разлика от старите модели лазери, при които за намаляване на силната болка се ползваше анестезиращ крем, по-модерните лазери разполагат с модерна система за мощно контактно охлаждане, достигащо до -5 °C. Тази система е проектирана така, че ефективно да отвежда топлината от повърхността на кожата, което прави лазерната процедура от една страна изключително комфортна и безопасна за пациента, а от друга изключително ефективана, тъй като контактното охлаждане на повърхностния слой на кожата не смущава процеса на фототермолиза в дълбоките и слоеве. Лазерната епилация има и още редица предимства като:

 • предотвратява появата на врастнали косми и премахва такива
 • в сравнение с други методи, за постигането на желания резултат, времетраенето на лазерната епилация е много по-кратко. Така например, за зона „над устна“ времетраенето на лазерната процедура е едва 1-2 минути, зона „цял интим” – 6-8 минути, а зона „цели крака” не по-дълго от 40-50 мин.
 • лазерната епилация не нарушава целостта на кожата
 • висока ефективност и безвредност на процедурата
 • след процедурата не остават белези или раздразнена кожа
 • висок комфорт на процедурата
 • висока степен на безопасност

Има ли недостатъци лазерната епилация?

Недостатъците на лазарната епилация са малко. Един от тях е, че след процедурата с лазер има възможност кожата да е леко зачервена. Това зачервяване обикновено изчезва след няколко минути до ден-два.  Друго, което може да се определи като недостатък на лазерния метод е необходимостта от  подготовка на зоната преди самата процедура:

 • от особена важност е поне 10-тина дни преди провеждане на лазерната епилация, косъмчетата в дадената зона да не се отстраняват чрез изскубване (кола маска) или други депилиращи методи, а единствено чрез избръсване, за да може косменият фоликул да остане пълен с остатъка на косъма.
 • поне десет дни преди лазерната епилация не бива да се правят слънчеви бани или да се ползва солариум.
 • един-два дни преди и след процедурата с лазер не трябва да се посещават парни бани и сауна

За постигане на оптимални резултати от лазерната епилация е необходим курс от няколко процедури (различни по брой в зависимост от вида лазерна епилация). Това се дължи на принципа на неравномерния растеж на косъмчетата по тялото. Лазерното лъчение действа само върху косъмчетата намиращи се във фаза на активен растеж.

Важно е да се спомене, че има и редица противопоказания за провеждане на лазерна епилация като:

 • инфекциозни заболявания на кожата (херпес, пиодерма)
 • кожни заболявания
 • рак
 • диабет (декомпенсирана форма)
 • бяло-руса или сива коса
 • бременност, лактация (кърмене)
 • тенденцията към образуване на келоиди белези
 • лазерна епилация не се препоръчва преди навършване на пубертета.
 • за лица под 18 год. възраст се изисква декларация за съгласие подписана от  родителите.

Последни публикации

резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече
Подмладяване

Подмладяването е напълно възможно – Част 2

Към Част 1 Фотоподмладяването е удобна, неинвазивна процедура за подмладяване В началото на процедурата подмладяване кожата се почиства старателно. Слагат се предпазни очила.Съществува система за охлаждане на кожата, която е вградена в оборудването. С нея се елиминира необходимостта от гелове за охлаждане на кожата. Лекият апликатор се притиска към кожата, прилага се кратък лазерен импулс и в този момент се усеща краткотраен ефект на топлина. Той обикновено се възприема от пациентите като безболезнено, леко изтръпване. […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: