Infinity Clinic push-to-call

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила

Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура.

Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не се стигне до негативни последици.

Какво НЕ трябва да правим след процедурата „лазерна епилация” :

  1. Избягвайте излагането на третираната с лазер зона на прякомерна слънчева светлина поне 15-тина дни преди и след процедурата „лазерна епилация”. Повишеният меланин в кожата намалява ефективността на лазерните процедури и води до по-вискок болков дискомфорт по време на процедурата. При излагане на слънце ползвайте слънцезащитни кремове с висок фактор (фактор 50). Интервалът между процедурите следва да бъде средно 25-40 дни. Ето защо е препоръчително лазерната епилация да се провежда през пролетта, есента, зимата или 20-тина дни преди излагане на слънце (море) и 20-тина дни след това.
  2. Избягвайте напълно излагането на третираната с лазер зона на солариум. Комбинацията от ултравиолетовото лъчение и лазерното лъчение могат да доведат до термични увреждания на кожата. Ето защо е препоръчително посещенията в солариум да се подновят едва след завършване на курса от лазерни процедури.
  3. Къпане – в деня на процедурата с лазер не трябва да вземате вана или душ. В рамките на три дни след лазерната епилация трябва да избягвате попиването на водата след къпане в третираната с лазер зона да става с кърпа. Оставете кожата просто да изсъхне сама.
  4. По време на лазерните процедури ще трябва да забравите и за използването на пилинги, скрабове, ексфолеращи ръкавици и масажни четки. Нежната кожа изисква щадяща и деликатна грижа. За хигиена на кожата ползвайте хидрофилни масла и душ-гелове.
  5. Поне 24-72 часа след лазерната процедура не следва да посещавате басейн, тъй като хлорът във водата силно дразни третираната с лазер кожа.
  6. Поради риск от инфекции, прегряване и изгаряния, ползването на сауна в рамките на 24-72 часа след лазерната процедура също е забранено.
  7. По време на курса от процедури лазерна епилация, не трябва да премахвате космите си изкубвайки ги от космения фоликул. Ето защо депилацията с „кола маска” и „електрически депилатор” е строго забранена. Препоръчително е още месец преди началото на лазерните процедури и между самите процедури косъмчетата да бъдат бръснати.
  8. Поне 12 часа след процедурата се забранява третирането на кожата с продукти на алкохолна основа. За успокоение на кожата ползвайте леки, овлажняващи кремове.
  9. Поне 5 дни след процедурата с лазер не се препоръчва масаж в зоната на епилация.

След лазерна епилация може да изпитвате известен дискомфорт и подуване в третираната зона. Тези ефекти отшумяват сами не по-късно от 72 часа след процедурата. За да не изпитвате дискомфорт, през този период можете да използвате специални, препоръчани Ви от лекар кремове.

Последни публикации

грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Грижа за кожата след процедурата „лазерна епилация”

Основни правила Лазерната епилация ви помага да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Процедурата трябва да бъде не само ефективна, но и безопасна. Ето защо, преди да пристъпите към лазерната епилация, трябва да се запознаете с редица нещата които не трябва да правите след лазерната процедура. Процедурата „лазерна епилация” е изключително практична, тъй като след нея не се изисква специфична грижа за кожата, но има редица неща които следва да бъдат спазвани за да не […]

Вижте повече
резултатът от процедурата мезотерапия

Какъв е резултатът от процедурата мезотерапия?

Резултатът от процедурата мезотерапия зависи от коктейла полезни минерали и аминокиселини, които се инжектират в дермата С помощта на процедурата мезотерапия можете да решите проблеми като суха кожа, фини бръчки, пигментация, розацея, понижен тонус на кожата, акне, тъмни кръгове под очите, лунички, признаци на гравитационно и фотостареене, сивеещ тен, разширени пори и др. За разлика от много други методи, резултатът от процедурата мезотерапия  има почти моментален ефект. Ако сте се подложили на процедурата сутрин, още […]

Вижте повече
мезотерапия за лице

Какво е мезотерапия за лице?

Мезотерапия  за лице или както я наричат още бъдещето на козметологията е процедура, която може да запази красотата и здравето за дълго време Мезотерапията е революция в козметологията. Една процедура мезотерапия за лице може да даде по-изразен ефект, отколкото един месец използване на най-добрия крем. Как действа мезотерапията, какви проблеми може да реши, има ли процедурата противопоказания и какъв резултат можете да очаквате? Ще Ви разкажем, каквото Ви е нужно да знаете, за да се […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Най-търсени услуги: